Zoeken
Overamstel in de media
De afgelopen twee weken bij Overamstel Uitgevers...

Overamstel in de media

Gepubliceerd op 20 juni, 2022 om 12:18, aangepast op 27 juni, 2022 om 17:12

LEBOWSKI

Bij Kleio-Historia verscheen een uitgebreide samenvatting en recensie van 1000 jaar vreugde en verdriet van Ai Weiwei, een verbazingwekkend portret van het China van de afgelopen honderd jaar. Zij noemen het werk diepe reflecties over kunst en vrijheid die ook nog eens vlot zijn geschreven.

Het boek van Job van Annemarie Haverkamp stond de afgelopen weken in de spotlights. In Het boek van Job laat Annemarie zien hoe de alledaagse dagen waren met een niet alledaags kind, tot Job vorig najaar vlak voor zijn achttiende verjaardag overleed. Annemarie ging op bezoek bij De week van Gelderland, Nooit meer slapen, Taalstaat en Tijd voor MAX, waar zij in gesprek ging over dit bijzondere boek. Verder verscheen het boek ook als aanrader in het AD en publiceerde Omroep Gelderland een uitgebreid artikel. Omroep Gelderland schreef: ‘De gebundelde columns lezen als een liefdesverklaring aan Job. En alles komt terug: zelfverwijt, wanhoop, verdriet, geluk, humor. Maar vooral liefde.’

Op Hebban pakte Hier zijn is niet de bedoeling, de ontroerende en geestige debuutroman van Lauranne van Grinsven over vasthouden en loslaten, maar liefst 4 sterren. De recensent noemde het boek sterk, en schreef: ‘Een roman die je lang bijblijft, vooral de innerlijke strijd het anders te willen doen.’

Een ander boek dat erg in de schijnwerpers stond was Wie is die vrouw? van Elke Geurts, het vervolg op Ik nog wel van jou. In Wie is die vrouw? schrijft Elke eerlijk en geestig over een groot verraad. Niet alleen verschenen er recensies in het NRC en Trouw Tijdgeest, maar de schrijfster stond ook met interviews in Happinez, JAN magazine en het AD en ging op bezoek bij Opium.

 

MOON

Alles leeft van Christian Borstlap kreeg een mooie recensie van Pabosaxionleest waarin het een ‘prachtig boek om voor te lezen en te laten zien in de onderbouw als start voor een groepsgesprek’ wordt genoemd.

Ook Het leuke lenteboek kreeg twee mooie recensies. Het boek wordt door De leesplank aan iedereen aangeraden. In de recensie worden de verhalen ‘voor ieder wat wils’ genoemd en worden de kleurrijke illustraties geprijsd. Wij lezen wel raadde het boek ook aan en benadrukte hoe leuk de kinderen in de klas het boek vonden en dat het aanspoorde tot zelf verhalen vertellen.

Het reservaat van Barbara Jurgens, een verhaal dat zich afspeelt in ‘De Nieuwe Tijd’, kreeg twee enorm positieve recensies. Bezeten Boeken en De leestafel benadrukken allebei hoe gefascineerd door het verhaal zij waren. De boekenbijlage interviewde Barbara over dit boek en over haar schrijfproces, waarna Barbara vertelde: ‘Ik heb het boek als een film geschreven.’

Het vierde boek in de Monster Zoo-serie van Tjerk Noordraven, Monster Zoo 4: Diep in de jungle, kreeg van Coolesuggesties een 8! Ook schreven zij dat de Monster Zoo-boeken steeds spannender worden en het boek enorme interesse naar het volgende deel opwekt.

‘Een kleurrijk boek met een prachtige boodschap, namelijk over jezelf zijn, tevreden zijn met wat je hebt en over dat gewoon zijn al bijzonder genoeg is.’ Zo wordt Superkat van Cora Sakalli samengevat door Pabosaxionleest. Ook Heavenleighbooks noemt het een prachtig boek, zowel gericht op de inhoud en de boodschap van het boek als op de kleurrijke illustraties.

Boekhopper publiceerde een uitgebreide en lovende recensie van Boy Queen van George Lester, een sprankelend YA-debuut over de liefde voor drag. Zowel de schrijfstijl als het verhaal en het hoofdpersonage worden geprijsd en het verhaal wordt kwetsbaar, open, eerlijk en mooi genoemd.

Ten slotte verschenen er drie recensies over Grimwoud, een grappige én hartverwarmende nieuwe serie voor jonge lezers geschreven door Nadia Shireen. Alles over speelgoed, BangerSisters en Mezza benadrukken in hun recensies allemaal hoe grappig het boek is en zowel het kind van Alles over speelgoed als dat van BangerSisters heeft hiermee een nieuw lievelingsboek gevonden.

 

THB

In Mezza stond een kortingsbon voor Dochter van de vuurhoeder van Angeline Boulley, een aangrijpende roman over een meisje dat undercover gaat om corruptie in haar gemeenschap aan de kaak te stellen. Deze kortingsbon is ook hier op onze website te vinden onder ‘Downloads’ en is geldig t/m 24 augustus.

Een laatste uitweg van S. A. Cosby was weer volop te vinden in de media. In Trouw was een mooi interview met de auteur te lezen, waarbij hij vertelde over zijn eigen moeizame relatie met zijn vader en zijn kijk op het toenemende geweld in de Verenigde Staten. Een paar dagen later werd de thriller ook als leestip gegeven in Trouw
Er waren ook enkele recensies te vinden van Een laatste uitweg. Op Boekiewoogie kreeg de thriller 4 van de 5 sterren: 'Een subliem uitgewerkte thriller met doorlopend spectaculaire acties!’ Op Thrillers Leestafel werd het boek 'een keiharde thriller met een flinke dosis maatschappijkritiek' genoemd. 

JAN Magazine was erg enthousiast over Toen winter zomer werd van Emily Henry: 'Dikke kans dat Toen winter zomer werd een strandhit wordt!' 
Ook op Hebban was een leuke recensie te lezen van deze heerlijke roman: 'De perfecte “beach read” voor wie iets meer wil dan alleen een luchtig liefdesavontuur'

Natuurlijk was ook de nieuwe zomerse roman Vier wandelaars en een Siciliaan van Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind weer in de media te vinden. 
In Nouveau was een interview met de auteurs te lezen, waarbij hun eigen wandeltocht in Sicilië en het schrijfproces werd besproken. Ook in VROUW stond een leuk interview met de auteurs. Hierin werd hun onderlinge relatie en hun kijk op de liefde onder de loep genomen. Het AD ging in gesprek met Elle van Rijn en Roos Schlikker over vriendschap, de rode draad in Vier wandelaars en een Siciliaan. ‘Op echte vrienden moet je zuinig zijn.’

Op Thrillzone stond een mooie recensie van De erfenis van Solomon Farthing van Mary Paulson-Ellis: 'De erfenis van Solomon Farthing wordt een roman genoemd, heeft daarnaast de spanning van een goede detective en brengt op een creatieve manier de Eerste Wereldoorlog naar het nu. Het maakt het een uniek boek, lastig in een hokje te stoppen en ook zeker voor liefhebbers van detectives meer dan de moeite waard.'

De vlucht naar huis van Alan Hlad kreeg op Hebban een leuke recensie, plus 4 van de 5 sterren: 'een origineel oorlogsverhaal met diepgaande emoties!'

Ten slotte werd er nog een goed woordje gedaan voor een oude klassieker op HebbanMoord op de Nijl van Agatha Christie. 'Agatha Christie maakt weer gebruik van mooie en bijzonder karakteristieke personages die elk een aparte rol spelen in het verhaal.'

 

CARRERA

In De chef die je wilt zijn laat Andy Baraghani je in 120 recepten zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen – en daarmee de chef kan worden die je wilt zijn. Baraghani leerde koken in de wereldwijd beroemde restaurants Chez Panisse en Estela, al begon zijn liefde voor smaak met de huisgemaakte gerechten van zijn Iraanse ouders. Trouw Tijdgeest noemt het kookboek ‘een sympathiek boek, met smaakcombinaties die weer net even anders zijn.’ Ook Culy gaf het boek een lovende recensie en deelde drie recepten uit het boek: Iraanse Kuku Sabzi, Gekarameliseerde zoete aardappelen met harissaboter en De beste aioli.

Foodies magazine noemt Over charcuterie van Meneer Wateetons ‘Een handboek. Een bijbel. Een vleesgids. Kortom: onmisbaar in je boekenkast.’ In hetzelfde artikel plaatsten zij ook de recepten van Smeerbare miso-srirachaterrine en Italiaanse BBQ-rollade uit dit unieke kookboek dat je alles leert over het zelf maken van vleeswaren: van Italiaanse hammen, droge worst, coppa en pancetta, tot beroemde Franse patés en terrines en Nederlandse slagersklassiekers als achterham en rookvlees.

Een ander recept dat werd gedeeld was Romige stoofschotel met kip en dille uit de Stoofbijbel van Julius Jaspers. Oorspronkelijk wordt dit recept bereid met kalfsvlees, maar I love food & wine deelde deze variatie samen met een positieve recensie.

Bij Culy kun je lovende woorden en drie recepten vinden over en uit Switi Sranan van Noni Kooiman. ‘In haar nieuwste boek beschrijft Noni Kooiman de geschiedenis van de Surinaamse keuken aan de hand van de verschillende bevolkingsgroepen – elk met hun eigen culinaire invloeden.’ Zo luidt de inleiding van Culy naar het recept van Mango kulfi. De andere twee recepten die gedeeld werden zijn Javaanse Surinaamse bami en Bojo, een troostrijke Surinaamse kokostaart naar een recept van Noni's oma.

Tijdens de Meatless Monday van I love food & wine deelden zij Eieren met kikkererwten in pittige tomatensaus uit That Sounds So Good van Amerikaanse chef-kok, kookboekauteur en YouTube-chef Carla Lalli Music. Het boek bevat 100 recepten voor de doordeweekse dagen en luie recepten voor het weekend, ingedeeld naar situaties en gelegenheden.

En last but definitely not least: Borrelbijbel van Ramon Brugman. Women’s health raadt het boek aan: ‘Chef-kok Ramon Brugman stelde een kookboek samen met werkelijk álle ingrediënten voor de perfecte borrel. Alleen al van de foto’s ga je watertanden.’ En ook Mezza geeft het boek als zomertip.

Auteurs
Boeken
Ai Weiwei - 1000 jaar vreugde en verdriet
Ai Weiwei

De langverwachte memoires van Ai Weiwei

Annemarie Haverkamp - Het boek van Job
Annemarie Haverkamp

Dit is een monument voor een ontwapenend kind en onvoorwaardelijke liefde.

Lauranne van Grinsven - Hier zijn is niet de bedoeling
Lauranne van Grinsven

Ontroerende en geestige debuutroman over vasthouden en loslaten

Elke Geurts - Wie is die vrouw?
Elke Geurts

Elke Geurts is terug en beter dan ooit, met een messcherp verslag van de jaren na haar scheiding

Elke Geurts - Ik nog wel van jou
Elke Geurts

De bijzondere bestseller Ik nog wel van jou nu eindelijk in midprice!

Christian Borstlap - Alles leeft
Christian Borstlap

Een kunstwerkje van een prentenboek dat het leven viert

Diverse auteurs - Het leuke lenteboek
Diverse auteurs

Een leuke lentevoorleesbundel vol sprankelende verhalen en illustraties

Tjerk Noordraven - Monster Zoo 4
Tjerk Noordraven

Ga mee met Jindra en Siggy op zoek naar wilde eenhoorns

Cora Sakalli - Superkat
Cora Sakalli

Een bijzonder prentenboek over hoe gewoon ook heel bijzonder kan zijn

George Lester - Boy Queen
George Lester

Een sprankelend debuut over de liefde voor drag performance

Nadia Shireen - Grimwoud
Nadia Shireen

Een grappige én hartverwarmende nieuwe serie

Angeline Boulley - Dochter van de vuurhoeder
Angeline Boulley

Een aangrijpend, bloedstollend verhaal over een inheems meisje dat undercover gaat om corruptie in haar gemeenschap aan de kaak te stellen.

S.A. Cosby - Een laatste uitweg
S.A. Cosby

Hij is een echtgenoot, een vader, een monteur... en de beste vluchtautobestuurder ten oosten van de Mississippi

Emily Henry - Toen winter zomer werd
Emily Henry

Een prachtige, ontroerende roman over tweede kansen, in het leven en in de liefde

Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind - Vier wandelaars en een Siciliaan
Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind

Unieke roman geschreven door vier schrijfsters

Mary Paulson-Ellis - De erfenis van Solomon Farthing
Mary Paulson-Ellis

Een oud-militair sterft met 50.000 pond in zijn begrafenispak genaaid. Een mysterie dat terugleidt naar WOI.

Alan Hlad - De vlucht naar huis
Alan Hlad

Een ontroerend verhaal over postduiven die hoop brachten in duistere tijden. Geïnspireerd op waargebeurde gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Agatha Christie - Moord op de Nijl
Agatha Christie

Nieuwe Hollywood-verfilming na succes Moord in de Oriënt-Expres

Andy Baraghani - De chef die je wilt zijn
Andy Baraghani

Baraghani laat je zien hoe je je kookstijl kunt definiëren en ontwikkelen.

Meneer Wateetons - Over charcuterie
Meneer Wateetons

Julius  Jaspers - Stoofbijbel
Julius Jaspers

Noni Kooiman - Switi Sranan
Noni Kooiman

De rijke keuken van het land van mijn vader

Carla Lalli Music - That Sounds So Good
Carla Lalli Music

Whatever works , dat is Carla's motto. En binnenkort ook dat van jou.

Ramon Brugman - Borrelbijbel
Ramon Brugman

Hét naslagwerk voor elke liefhebber van borrelhapjes!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: