Zoeken
Overamstel Uitgevers office view
Over ons

Overamstel Uitgevers is gevestigd in Amsterdam en Antwerpen. We vertegenwoordigen de imprints Carrera Culinair, Hollands Diep, Horizon, Inside, Lebowski Publishers, Moon, Murrow, The House of Books en Rainbow. Bij Overamstel ben je aan het juiste adres voor fictie, non-fictie, culinaire boeken, boeken over sport of geschiedenis, kinderboeken en young adult. 

Het eerste wat opvalt als je ons pand binnenloopt, zijn onze zachtjes in de airco wuivende palmbomen. Daarna de twee verdiepingen hoge boekenkast: daar kun je moeilijk omheen. Maar wat ook in een oogopslag duidelijk wordt, is hoe open het pand is. De collega’s bij sales, marketing en pr zitten middenin aan hun bureau, en de imprints in de ruimten aan weerszijden. Iedereen loopt de deur bij elkaar plat. Sterker: er zijn geen deuren.  

Ook al zien we elkaar sinds corona vaker op afstand, deze indeling blijft symbolisch voor hoe we werken: met de voordelen van een centrale organisatie én vanuit de kleinschaligheid van ieder imprint. Want ieder boek wordt gemaakt door redacties met een eigen specialiteit. De imprints geven zo alle liefde en aandacht aan hun eigen schrijvers en boeken. Tegelijk opereren ze niet op een eiland.  

Waar we verder voor staan bij Overamstel? We lopen graag vooruit. Tegenwoordig zijn e-books en audioboeken heel gewoon, maar wij waren de eerste die deze nieuwe vormen van uitgeven omarmde. Ook op gebied van pr, sales, marketing en rechten leveren we graag creatief maatwerk, en bedenken bij ieder boek opnieuw op welke manier we het aan de man brengen – waarbij we bewezen methoden niet uitsluiten, want het wiel hoeft ook weer niet steeds opnieuw te worden uitgevonden.  

Onze redacties koesteren gewaardeerde namen naast debutanten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe stemmen en investeren tijd en aandacht in aanstormend talent.   

Met grote slagkracht én oog voor detail, zo werken we het liefst.  

Auteurs
Boeken
Emily Henry - Book Lovers
Emily Henry
Anton Slotboom - Wat ons bindt
Anton Slotboom
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: