Zoeken
De beste cadeautips voor Sinterklaas
Het is 2 december en dat betekent dat Sinterklaas dit weekend bij iedereen langskomt! Wij kunnen echt niet wachten! Ben jij nog op zoek naar een heerlijk Sinterklaasboek om dit weekend (voor) te lezen? Of zoek je er nog een voor op de verlanglijst? Mis deze boeken dan niet!

De beste cadeautips voor Sinterklaas

Gepubliceerd op 2 december, 2021 om 16:18, aangepast op 3 december, 2021 om 16:38

Geef meer met een boek

De CPNB heeft in samenwerking met een aantal boekhandelaren de leukste boeken geselecteerd: ultieme cadeautips voor deze decembermaand! En maar liefst drie van onze boeken zijn geselecteerd:

 

Onze Sinterklaastopper: De Schminkpietjes – Marjet Huiberts

De Schminkpietjes

Als wat zou jij geschminkt willen zijn als je een Pietje was?

Mano en zijn zusje Kiki mogen voor het eerst als Pietjes mee naar Nederland: wat spannend! Als ze lekker aan het spelen zijn op de boot, vinden ze een grote schminkdoos. En daar weten ze wel raad mee! Al snel zijn bijna alle Pieten op de boot geschminkt. Er lopen een panda, een eenhoorn en zelfs een blauw ei rond. Bonte Pieten, zo vrolijk! Alleen de oude Piet Diego wil er niks van weten; hij is veel te trots op zijn verdiende roetvegen. Het lijkt uit te draaien op ruzie, maar dát is natuurlijk niet de bedoeling met Sinterklaas...

 

 

Pas op voor de billenbijter! – Lucas van de Meerendonk

Pas op voor de billenbijter!

Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes en sfeervolle illustraties

'Het gebeurde altijd bij volle maan,

meestal net voor het slapengaan.

Elke avond zo rond de klok van acht uur,

klom er uit Fieps kast een wel heel gek figuur.

Hij werd het kusjesbeest genoemd,

en als-ie je lief vond, werd je overal gezoend.'

Wees gewaarschuwd, want het kusjesbeest is niet de énige grappige griezel in dit versjesboek! Kruip dus maar lekker weg op de bank om samen gezellig te gruwelen van de kleine monsterbaby met vlijmscherpe tandjes, de liefdevolle mampier die graag op de buurman sabbelt, de billenbijter die gek is op jouw blote billetjes en de kakbouter die gek is op... nou ja, je raadt het al!

 

 

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning – Carry Slee

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

Eindelijk weer een nieuw, spannend Juf Braaksel-avontuur!

Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd directeur van hun school. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nóg iets heeft uitgevonden. Iets waarmee ze juf Braaksel misschien wel voorgoed kunnen laten verdwijnen... Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen.

Net als Lotte, Thijs en Lucas het op willen geven, blijkt dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal afweet. Komen ze dan toch nog van die gemene juf Braaksel af?

 

 

Een verhalenbundel vol met winterverhalen én Sinterklaasverhalen: Het wonderlijke winterboek

Het wonderlijke winterboek

 

Een prachtige winterse voorleesbundel met heel veel nieuwe verhalen en illustraties!

In deze bundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de winter. Over Sint en Piet, die soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken, over een prachtig midwinterfeest, over een kerstman die zijn muts kwijt is, over een onsmakelijk kerstdiner, en over héél veel oliebollen...

Met verhalen van Kees de Boer, Annemarie Bon, Iris Boter, Marianne Busser & Ron Schröder, Chariva, Pieter Feller, Lysette van Geel, Yvon Jaspers, Karine Jekel, Marloes Kemming, Kelly van Kempen, Sjoerd Kuyper, Lisa Manuels, Elisabeth Mollema, Erik van Os & Elle van Lieshout, Isabelle de Ridder, Coco van Rijn, Jette Schröder, Pamela Sharon en Carry Slee

Met illustraties van Myriam Berenschot, Nynke Boelens, Kees de Boer, Tjarda Borsboom, Iris Boter, Charlotte Bruijn, Marijke Buurlage, Job van Gelder, Saskia Halfmouw, Philip Hopman, ivan & ilia, Gertie Jacquet, Aimée de Jongh, Sandra Klaassen, Eefje Kuijl, Merel van Lamoen, Lisa Manuels, Daniëlle Schothorst, Dagmar Stam, Natascha Stenvert, Marije Tolman en Lisa van Winsen

Auteurs
Auteur: Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (1960) was na haar theateropleiding een tijdlang docent dans op een basisschool. Daarna begon ze met het schrijven van liedjes en verhaaltjes voor Sesamstraat. Inmiddels schrijft ze al een hele tijd kinderboeken, waaronder de series over Aadje Piraatje en Ridder Florian.

Auteur: Lucas van de Meerendonk

Na het afronden van de opleiding Journalistiek ging Lucas van de Meerendonk aan de slag als verslaggever voor onder andere Zapp Weekjournaal. Sinds 2017 is hij een van de vaste verslaggevers en presentatoren van het NOS Jeugdjournaal: zijn droombaan. Pas op voor de billenbijter! Gruwelijk grappige gedichtjes over griezels is zijn debuut, waarin zijn liefde voor schrijven en griezelen samenkomt.

Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Marjet Huiberts - De schminkpietjes
Marjet Huiberts

Als wat zou jij geschminkt willen zijn als je een Pietje was?

Lucas van de Meerendonk - Pas op voor de billenbijter!
Lucas van de Meerendonk

Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes met sfeervolle illustraties

Carry Slee - Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
Carry Slee

Eindelijk een nieuw, spannend Juf Braaksel-avontuur!

Diverse auteurs - Het wonderlijke winterboek
Diverse auteurs

Een prachtige winterse voorleesbundel met heel veel nieuwe verhalen en illustraties!

Diverse auteurs - Het wonderlijke winterboek – Sinterklaasverhalen
Diverse auteurs

Een prachtige winterse voorleesbundel met heel veel nieuwe verhalen en illustraties!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: