Zoeken
Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Derksen

Derksen

Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Openhartig biografisch portret van een van de meest controversiële tv-sterren in Nederland

Derksen

Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Openhartig biografisch portret van een van de meest controversiële tv-sterren in Nederland
Omschrijving

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd, bracht uren door in het doorrookte en met cd's volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon en stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.
Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail.
Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

Quotes
Alles over boeken en schrijvers
'Uitstekend portret van koppige, soms ronduit botte, kleurrijke en opvallend genoeg gevoelige man'
NRC
'Objectief of niet, Derksen leest als een roadmovie door het naoorlogse Nederland. Hij hoerde en snoerde als bikkelharde linksback bij Veendam, Cambuur, Haarlem en MVV. Hij slikte en snoof als manager van bluesband Cuby & the Blizzards, waar zijn vriend en leadzanger Harry Muskee het verkeerde voorbeeld gaf. ****'
Auteur: Michel van Egmond
Auteur

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Auteur: Antoinnette Scheulderman
Auteur

Antoinnette Scheulderman (1975) is journalist en werkt als interviewer voor LINDA. en Volkskrant magazine. Daarnaast was tafeldame bij DWDD. In 2010 won ze De Luis, de prijs voor het beste interview van het jaar, in 2014 en 2020 werd ze genomineerd voor De Tegel. In 2010 verscheen haar interviewbundel De Mama's en de Papa's. In 2018 publiceerde ze Dan neem je toch gewoon een nieuwe

Edities & Details
Paperback: Derksen - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048858675
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 28-05-2021
Prijs: € 21,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Digitale download: Derksen - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048858682
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-05-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 400 pagina's

Bestel

Audio download: Derksen - Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
ISBN: 9789048858699
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-05-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 525 minuten

Bestel

Uitgeverij: Inside NUR: 491 - Sport THEMA: Biografie: sport THEMA: Nederland THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: Voetbal THEMA: Late 20ste eeuw (ca. 1950 tot ca. 1999 THEMA: Begin 21e eeuw c 2000 tot c 2050 THEMA: Balsporten en balspelen BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Sports
Nieuws
Drie boeken in de top 10 van De Bestseller 60 in week 31

Drie boeken in de top 10 van De Bestseller 60 in week 31

Maar liefst 3 boeken van Overamstel uitgevers in de top 10 van De Bestseller 60: Derksen, 't Hooge Nest en De Heks van Limbricht Lees meer »

In week 30 staan er 6 titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60

In week 30 staan er 6 titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60

Deze week stijgt De Raboploeg 28 plekken in De Bestseller 60 naar plek 30, Bonuskind van Saskia Noort stijgt 10 plekken naar plek 21 Lees meer »

Zes titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60 met 'Derksen' als hoogste notering

Zes titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60 met 'Derksen' als hoogste notering

Naast Derksen zijn ook De heks van Limbricht, 't Hooge Nest, Bonuskind, Daar waar de rivierkreeften zingen en De Raboploeg in de Bestseller 60 te vinden in week 29 Lees meer »

127 weken in De Bestseller 60: 't Hooge Nest van Roxane van Iperen

127 weken in De Bestseller 60: 't Hooge Nest van Roxane van Iperen

Woensdag, bestsellerlijstdag. In week 28 staan er weer zes werken van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60. Met als langst in de lijst: 't Hooge Nest van Roxane van Iperen. Lees meer »

Meer boeken
Edwin Schoon - BASTA
Edwin Schoon
Suse van Kleef - Tim Visser
Suse van Kleef
Rick van Leeuwen - Sjaak Polak
Rick van Leeuwen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: