Zoeken
'Lourdes aan de Maas' Sportboek van het Jaar
Na twee stemrondes komt Lourdes aan de Maas van Martijn Krabbendam en Michel van Egmond als winnaar uit de bus van de Helden Sportboek van het Jaar verkiezing.

'Lourdes aan de Maas' Sportboek van het Jaar

Gepubliceerd op 25 april, 2023 om 13:01, aangepast op 25 april, 2023 om 15:39

De auteurs van het boek hadden eerder al gekscherend aangegeven in hun Dick Voormekaar Podcast dat ze bij eventuele winst graag kussen zouden krijgen van Helden boegbeeld Frits Barend. Dus op dinsdag 25 april kwam Barend als verrassing langs bij Van Egmond en Krabbendam tijdens de opnames van de podcast voor de drie zoenen.

'Lourdes aan de Maas' volgt 'Derksen' op als Sportboek van het Jaar. 

Auteurs
Auteur: Martijn Krabbendam

Martijn Krabbendam (Schiedam, 1974) volgt Feyenoord al 20 jaar op de voet voor Voetbal International, het grootste voetbalblad van Nederland. Bij Voetbalpraat (ESPN) is hij regelmatig te zien als clubwatcher. Krabbendam schreef in 2014 in het populaire boek Pellè Spreekt, in samenwerking met de toenmalige Feyenoord spits Graziano Pellè. Met Michel van Egmond neemt hij in het Rotterdamse café De Huismeester wekelijks de Dick Voormekaar Feyenoord Podcast op, waarin de twee oeverloos praten over hun fascinatie voor de club van Zuid.

Auteur: Michel van Egmond

Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Met o.a. de boeken over KIEFT, GIJP scoorde hij meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar en is de enige Nederlandse schrijver die er in slaagde om driemaal de prestigieuze NS Publieksprijs te winnen.

Boeken
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam - Lourdes aan de Maas
Michel van Egmond en Martijn Krabbendam

Lourdes aan de Maas is een even humoristische als sterke poging van twee insiders te doorgronden wat niet te doorgronden is: het DNA van Feyenoord

Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman - Derksen
Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Sportboek van het jaar

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: