Zoeken
Patrick Bernhart - 2010 Zo werden wij wereldkampioen

2010 Zo werden wij wereldkampioen

Patrick Bernhart

2010 Zo werden wij wereldkampioen

Patrick Bernhart

Bestel nu
Omschrijving

De beelden van het Nederlandse volk dat uitbundig feest vierde, gingen de hele wereld over. Honderdduizenden Oranjefans kwamen op 15 juli 2010 bijeen in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam om het Nederlands elftal, dat vier dagen eerder het WK in Zuid-Afrika had gewonnen, te huldigen. Nooit eerder vierde Nederland een zo groot, zo gezamenlijk feest. Nederland, dat in het begin van de 21ste eeuw verdeeld was geraakt door de toen heersende economische- en gezagscrisis, politieke tegenstellingen en onderling wantrouwen, stond door de winst van het wk weer op de wereldkaart. Het totaalvoetbal had eindelijk gewonnen van de individuele som der talenten.

In 2010 ¿ Zo werden wij Wereldkampioen reconstrueert Patrick Bernhart de wijze waarop Nederland het WK in 2010 won. Hij beschrijft de vertwijfeling, de verrassingen en de onmetelijke vreugde. Het boek ademt een verlangen naar dat schijnbaar onbereikbare doel, het gaat in op de achtergronden van de spelers en op typische verschijnselen als bijgeloof, voetbalvrouwen en voetbalhumor. Het schetst een beeld van de tegenstanders van Oranje en van de verwikkelingen in de selectie. De lezer beleeft het WK als volwaardig lid van het team, als medegast van het hotel, als vlieg op de muur in de kleedkamer.

Voor dit boek heeft Patrick Bernhart uitgebreid research gedaan naar het antwoord op de vraag waarom het Nederland in 2010 wel lukte om wereldkampioen te worden. Hij gaat in op de rol van hoofdrolspelers als Bert van Marwijk, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Morten Olsen, Cristiano Ronaldo, Johan Cruijff, Carice van Houten, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Gordon. Welke rol speelden zij bij dit onwaarschijnlijke succes, dat commentator Jack van Gelder na het laatste fluitsignaal de uitspraak ontlokte: ¿De kleinkinderen van Johan, Marco¿s zonen, de boys van Bert: wij hebben het eindelijk gedaan¿.

Edities & Details
Digitale download: 2010 Zo werden wij wereldkampioen - Patrick Bernhart
ISBN: 9789048805891
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 20-04-2010
Prijs: € 7,99
Omvang: 213 pagina's

Bestel

Paperback: 2010 Zo werden wij wereldkampioen - Patrick Bernhart
ISBN: 9789048805884
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-04-2010
Prijs: € 17,50
Omvang: 213 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Voetbal THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Sportfictie THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: FICTION / Sports BISAC: SPORTS & RECREATION / Soccer
Meer boeken
Malte Herwig - De grote Kalanag
Malte Herwig
Prins Harry - Reserve
Prins Harry
Katerina Gordejeva - Neem mijn verdriet weg
Katerina Gordejeva
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: