Zoeken
Leslie Jamison - De gin-kast

De gin-kast

Leslie Jamison

De gin-kast

Leslie Jamison

Omschrijving

Tilly is een verloren ziel: ze verliet het ouderlijk huis voordat ze echt volwassen was, op zoek naar het echte leven. In plaats daarvan belandde ze in de holle onderwereld van Nevada, waar ze enkel slechte gewoontes opdeed. Ze sloeg zich bijna dertig jaar zonder familie door het leven, om ten slotte in een woonwagen aan de rand van de woestijn te belanden met een stevige alcoholverslaving.

Op een dag staat haar nichtje Stella op de stoep, die op haar manier een leven van lege beloftes heeft geleid in de stad New York. Hoewel Stella op het eerste gezicht een redder in nood lijkt, blijken beide vrouwen aan de afgrond te wankelen.

De gin-kast legt de vreemde, krachtige intimiteit die tussen hen ontstaat bloot. Met een fijnzinnig oor voor dialoog en geestige, vrijmoedige beschrijvingen van seks, liefde en macht herinnert Leslie Jamison ons eraan dat we ongeacht alle onverwachte wendingen alleen het leven hebben dat we krijgen.

Auteur: Leslie Jamison
Auteur

Leslie Jamison (1983) is romanschrijver en essayist. Haar werk is verschenen in onder meer Harper's, Oxford American, A Public Space en The Believer. Jamison schrijft voor The New York Times Book Review. Van haar hand verschenen eerder Examens in empathie, De gin-kast en Ontwenning. Ze woont in Brooklyn.

Edities & Details
Digitale download: De gin-kast - Leslie Jamison
ISBN: 9789048825448
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 07-11-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Lucie Schaap Vertaler: Maaike Bijnsdorp NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Contemporary Women BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Psychological
Meer boeken
Markus Zusak - De bruggenbouwer
Markus Zusak
Kathryn Hughes - De sleutel
Kathryn Hughes
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: