Zoeken
Nieuwe Nottebohmlezingen met Regula Ysewijn en Pieter Serrien
Dit najaar staan er opnieuw heel wat interessante Nottebohmlezingen gepland met niemand minder dan Regula Ysewijn en Pieter Serrien!

Nieuwe Nottebohmlezingen met Regula Ysewijn en Pieter Serrien

Gepubliceerd op 20 september, 2023 om 11:30, aangepast op 20 september, 2023 om 11:35

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience brengt met de Nottebohmlezingen een andere kijk op hun collectie. Zowel auteurs als onderzoekers zijn welkom om hun vernieuwende inzichten te delen. 

Op 15 oktober is Pieter Serrien te gast. Hij zocht en vond getuigenissen, prenten en andere bronnen over de 16e-eeuwse geuzen. Over dit boeiende thema verscheen vorig jaar zijn boek 'In opstand! De geuzen in de Lage Landen, 1564-1587' bij Horizon. 

Ook Regula Ysewijn is te gast in de Erfgoedbibliotheek. Je kent haar misschien van 'Het allerleukste kinderkookboek' dat zij naar het Nederlands vertaalde of van haar prachtige kookboeken die bij Carrera culinar verschenen. Als je wil kennismaken met recepten en de geschiedenis van feestelijk gebak uit de Lage Landen, dan ben je bij haar nieuwste boek 'Van wafel tot koek' aan het juiste adres. Regula geeft niet alleen een lezing op 10 december, maar ze zal ook de mini-expo 'Van wafel tot koek' tentoonstellen in de Nottebohmzaal van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024.

Graag meer info of zoek je naar tickets? Volg dan onderstaande links!

Nottebohmlezing door Pieter Serrien Nottebohmlezing door Regula Ysewijn EXPO 'Van wafel tot koek'
Auteurs
Auteur: Pieter Serrien

Pieter Serrien (1985) is historicus en auteur van succesvolle boeken waarin persoonlijke getuigenissen van soldaten en burgers tijdens de twee wereldoorlogen centraal staan: Tranen over Mortsel (2008), Oorlogsdagen (2013), Zo was onze oorlog (2014), Van onze jongens geen nieuws (2015), Elke dag angst (2016) en Het elfde uur (2018). Samen met Eva Fastag en Louis Boeckmans schreef hij in 2019 de reeks De laatste getuige.

Auteur: Regula Ysewijn

Regula Ysewijn is culinair auteur en fotograaf. Ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Daarnaast is Regula jurylid van Bake off Vlaanderen, de Vlaamse versie van het Britse programma The Great British Bake Off. Regula's werk voert haar meestal naar Groot-Brittannië waar zij meewerkt aan verschillende publicaties zoals het magazine van Borough Market en aan programma's voor BBC.

Boeken
Pieter Serrien - In opstand!
Pieter Serrien

De grootste opstand ooit in de Lage Landen

Regula Ysewijn - Van wafel tot koek
Regula Ysewijn

Genomineerd voor het Food and Friends Gouden Kookboek, vakjuryprijs 2023

Lizzie Mabbott - Het allerleukste kinderkookboek
Lizzie Mabbott

Dankzij dit boek is koken met je kinderen een feest

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: