Zoeken
Marion Pauw - De experimenten

De experimenten

Marion Pauw

Ze hebben elkaar vijftig jaar niet gezien. Nu is het tijd voor een confrontatie. Met elkaar, maar vooral met het verleden.

De experimenten

Marion Pauw

Ze hebben elkaar vijftig jaar niet gezien. Nu is het tijd voor een confrontatie. Met elkaar, maar vooral met het verleden.
Omschrijving

Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Maar nu is Alma ziek en dit weekend is er niemand anders om voor haar te zorgen dan haar stiefdochter Charlie. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten. Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige honger; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?

Quotes
Elsevier
'Pauw schrijft invoelend. Wat in De experimenten indruk maakt, is hoe het oorlogstrauma wordt doorgegeven. Gestapeld ongeluk.'
Biebmiepje
'Het verhaal leest fijn vlot en de gruwelijkheden zíjn gruwelijk, maar gelukkig op zo'n manier geschreven dat het je wel enorm raakt, maar niet lamlegt. Een indrukwekkend verhaal over wat WOII met mensen die het meemaakten doet en daarbij wat voor effect het heeft op de generaties erna'
Boekhandel Panningen
'Aangenaam verrast ben ik door De experimenten van Marion Pauw. Een mooi boeiend verhaal over een stiefdochter die haar stiefmoeder niet kan vergeven over haar manier van opvoeden. Het oorlogsverleden van haar moeder komt zij pas te weten als ze een weekend haar moeder moet verzorgen. Ook de verhouding met haar eigen dochter staat onder druk. Het boek had van mij best dikker gemogen, maar nu vul ik de rest maar naar eigen inzicht in.
Dit genre past in mijn ogen goed bij Marion, complimenten'
Marianne van 't Hof - de Jong
Books & Macchiatos
'Soms raken boeken je. En dat zijn toch de juweeltjes van het lezen. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar toch is het aan de schrijver om eer aan dit verhaal te doen. En dit heeft Marion Pauw met De experimenten zeker gedaan. Emotioneel maar oh zo sterk.
De experimenten is een boek dat mij zeker nog een tijdje bij blijft'
Bruna Nachtegaal, Utrecht
'Wat een indrukwekkend boek. De gruwelen in het concentratiekamp en de gruwelen die Charlene meemaakt met haar stiefmoeder... Het hakte er enorm in bij mij.
Wat ontzettend goed dat Marion Pauw dit verhaal is gaan schrijven. Want het is een belangrijk boek. En het onderwerp zal op de schrijfster nog veel meer indruk hebben gemaakt. Want zij heeft het uit de eerste hand gehoord.
Eerlijk gezegd vind ik dit misschien wel haar beste boek'
Sandra van Dok
Auteur: Marion Pauw
Auteur

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakt ze haar comeback als thrillerauteur.

Edities & Details
Paperback: De experimenten - Marion Pauw
ISBN: 9789048854158
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 20-01-2020
Prijs: € 12,50
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Audio download: De experimenten - Marion Pauw
ISBN: 9789048849369
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-04-2019
Prijs: € 12,99
Speelduur: 300 minuten

Bestel

Paperback: De experimenten - Marion Pauw
ISBN: 9789048843619
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 23-01-2019
Prijs: € 21,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: De experimenten - Marion Pauw
ISBN: 9789048843626
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 23-01-2019
Prijs: € 7,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Historische fictie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Met betrekking tot joden en joodse groepen THEMA: Religieuze en spirituele fictie BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Jewish BISAC: FICTION / Family Life
Meer boeken
Fleur van Groningen - Swingers
Fleur van Groningen
Sylvia Van Driessche - Een hele lieve fuck you
Sylvia Van Driessche
Roelof ten Napel - Het leven zelf
Roelof ten Napel
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: