Zoeken
Maarten Kolsloot - De Raboploeg

De Raboploeg

Maarten Kolsloot

We horen van vergeten renners en gebroken dromen, maar ook van bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen.
De Raboploeg

Maarten Kolsloot

We horen van vergeten renners en gebroken dromen, maar ook van bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen.
Bestel nu
Omschrijving

De Rabobank wielerploeg is een van de meest succesvolle sportploegen uit de Nederlandse sportgeschiedenis. 'Rabo' won grote rondes als de Giro D'Italia, Vuelta en bijna de Tour de France. In de onthullende en diepgravende biografie 'De Raboploeg' duikt Maarten Kolsloot in de geschiedenis van het veelbesproken team. Aan de hand van interviews met 200 betrokkenen en duizenden nieuwe documenten wordt een veelomvattend en in diverse opzichten nieuw beeld geschetst van de ploeg die tussen 1996 en 2012 successen boekte.

Nieuw archiefmateriaal laat een intiem beeld zien van de eerste dagen van het team in september 1995. Uit persoonlijke fax- en e-mailberichten van Jan Raas en zijn medewerkers ontstaat het beeld van een gepassioneerd stel mensen dat hun wielerploeg wilde redden. En een gehaaide bank die een hyper ambitieus plan opstelde om de sport uit het slop te trekken. Ten koste van veel. De afgeketste transfer van Lance Armstrong naar Rabo en diverse andere transfers komen aan bod. Soms voor het eerst in het openbaar. Ook slaagt 'De Raboploeg' erin omdat het gordijntje open te trekken voor het grootste publieke geheim uit de wielersport: waarom verdween Jan Raas nu écht uit beeld? Dit boek geeft antwoorden.

We horen van vergeten renners en gebroken dromen, maar ook van bekende coureurs als Michael Boogerd en Michael Rasmussen. Die laaste, de magere Deense bijna-Tourwinnaar, is misschien wel de man die de hoogste prijs betaalde voor gewenste wielerroem. En passant wordt door middel van nog nooit ingeziene financiële stukken een beeld geschetst van de boerenleenbank Rabobank die weliswaar heel veel gaf aan de sport, maar altijd met een de vinger van een Hollandse koopman op de knip. Een boek dat boeit van kaft tot kaft.

Fragment

Quotes
NRC
'De auteur is bovenal een ijverige interviewer - zo'n 270 gesprekken voerde hij met bijna alle insiders van weleer. Zelfs manager Jan Raas, mede-initiator van het Rabo Wielerplan en in 2003 met vele tonnen zwijggeld aan de kant gezet, komt uitgebreid aan het woord. ****'
Jaap Bloembergen
hetiskoers.nl
'Het is een pageturner geworden, dit boek over de Raboploeg. Ook zonder sensatie is het een heerlijk verhaal om eens na te lezen. Kolsloot heeft gedegen zijn werk gedaan.'
Alex van der Hulst
de Volkskrant
'De Raboploeg is een indrukwekkend feitenrelaas, geen opeenvolging van lyrische wedstrijdverslagen vol hyperbolische metaforen. Kolsloot zet droog alles op een rij en maakt overtuigend duidelijk waarom de Raboploeg ondanks vele successen vooral negatieve associaties oproept. Immers: doping.'
Robert Giebels
Auteur: Maarten Kolsloot
Auteur

Maarten Kolsloot (1982) is (sport)journalist, spreker en Amerikadeskundige. Hij werkt o.a. voor Het Parool, NRC Handelsblad, ANP en regelmatige te gast bij Radio 1. Kolsloot publiceerde eerder boeken over zijn grote liefdes; honkbal en de Amerikaanse verkiezingen, maar ook over FC Emmen.

Edities & Details
Paperback: De Raboploeg - Maarten Kolsloot
ISBN: 9789048873890
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 15-12-2023
Prijs: € 27,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Audio download: De Raboploeg - Maarten Kolsloot
ISBN: 9789048855117
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 26-07-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 711 minuten

Bestel

Paperback: De Raboploeg - Maarten Kolsloot
ISBN: 9789048855094
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 23-06-2021
Prijs: € 22,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Digitale download: De Raboploeg - Maarten Kolsloot
ISBN: 9789048855100
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 23-06-2021
Prijs: € 4,99
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Inside Helden Sportboek van het jaar: Shortlist (2022) Voorlezer: Sven Lens NUR: 489 - Sportverhalen THEMA: Sportbesturen THEMA: Wielrennen BISAC: SPORTS & RECREATION / Cycling
Nieuws
Derksen wint 'Sportboek van het jaar'!

Derksen wint 'Sportboek van het jaar'!

Na twee stemrondes eindigt Derksen van Michel van Egmond en Antoinette Scheulderman bovenaan de lijst als Sportboek van het jaar. Lees meer »

Drie boeken van Inside zijn genomineerd voor het HELDEN 'Sportboek van het jaar'!

Drie boeken van Inside zijn genomineerd voor het HELDEN 'Sportboek van het jaar'!

Derksen, De Raboploeg en Van Praag veroveren een plekje in de shortlist voor het 'Sportboek van het jaar'! Lees meer »

Overamstel in de media week 7

Overamstel in de media week 7

Afgelopen week bij Overamstel uitgevers… Lees meer »

Boeken in de pers - week 45

Boeken in de pers - week 45

In week 45 van 2021 staat het nieuws weer vol met allerlei Overamstel titels! Lees meer »

Meer boeken
Thijs Zonneveld - Altijd koers
Thijs Zonneveld
Michel van Egmond - Voetbal kijken met Van Basten
Michel van Egmond
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: