Zoeken
S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen

Vlijmscherpe tranen

S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing
Vlijmscherpe tranen

S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing
Bestel nu
Omschrijving

Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uit liep en sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Maar wanneer twee agenten voor zijn deur staan, weet Ike dat hij als zwarte man op zijn hoede moet zijn.

Ike krijgt het bericht dat elke vader vreest: zijn zoon Isiah en zijn witte echtgenoot Derek zijn vermoord. Hoewel Ike de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Ook Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, besluiten de twee vaders hun vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - aan de kant te schuiven en hun handen ineen te slaan om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

Fragment

Quotes
NRC
'Vlijmscherpe tranen is een fenomenale, van energie knetterende thriller.'
Arjen Ribbens
Koukleum
'Cosby heeft een uniek talent om een actiethriller gelaagd te maken, waardoor hij diepgang krijgt en je het verhaal boeiend blijft vinden en je het boek niet aan de kant kunt leggen. Na twee boeken durf ik te zeggen dat Cosby een uitzonderlijk talent heeft om verhalen zo te schrijven dat je het gevoel hebt alsof je midden in het geweld zit en alles letterlijk meemaakt. Ik kijk nu alweer uit naar een volgend boek van zijn hand.'
Veronique
Bookiewoogie
'Vlijmscherpe tranen is een thriller van de hoogste klasse.'
Antoine
Goodreads
'Er is ook veel liefde. Liefde voor taal en - uiteindelijk - liefde voor elkaar. Om je vervolgens toch weer frontaal met een baseballbat te raken.'
Ief Stuyvaerts
Thomas Heerma van Voss
'S.A. Cosby schrijft met zijn voet op het gaspedaal: vol vaart, recht op het doel af. Zijn universum is rauw, gewelddadig en onvergetelijk. Halverwege stoppen met lezen is geen optie.'
Auteur: S.A. Cosby
Auteur

S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Zijn thrillers Een laatste uitweg en Vlijmscherpe tranen zijn niet meer weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Alle zondaars zullen bloeden is zijn derde thriller in Nederlandse vertaling. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Edities & Details
Audio download: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044368604
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-03-2024
Prijs: € 12,99
Speelduur: 644 minuten

Bestel

Audio download: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044365528
Uitgave: Audio download
Status: Niet op voorraad
Datum: 30-03-2023
Prijs: € 12,99
Speelduur: 600 minuten

Bestel

Paperback: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044365504
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 28-03-2023
Prijs: € 23,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Digitale download: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044365511
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-03-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books VN Thriller van het jaar: Winnaar (2023) Het Regenboogboek van het Jaar: Longlist (2023) Vertaler: Henk Moerdijk Voorlezer: Pascal Vanenburg NUR: 332 - Thrillers THEMA: Thriller / spannende fictie THEMA: Misdaad en mysterie: hard-boiled crime, fiction noir THEMA: Verenigde Staten van Amerika, VS BISAC: FICTION / Thrillers / Suspense BISAC: FICTION / Thrillers / Crime BISAC: FICTION / Thrillers / General BISAC: FICTION / Noir BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Hard-Boiled
Nieuws
Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby in lijst met 50 beste boeken van NRC

Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby in lijst met 50 beste boeken van NRC

De ijzersterke thriller Vlijmscherpe tranen werd verkozen tot een van de 50 beste boeken van 2023 van NRC Handelsblad. Bovendien plaatste journalist Arjen Ribbens het boek bovenaan in zijn top vijf thrillers van afgelopen jaar. Lees meer »

The House of Books op de Frankfurt Book Fair 2023

The House of Books op de Frankfurt Book Fair 2023

Onze redacteur Lien was aanwezig bij de Frankfurt Book Fair 2023 en doet haar verslag van de grootste boekenbeurs van Europa. Lees meer »

Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby komt binnen op nummer 49 in De Bestseller 60

Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby komt binnen op nummer 49 in De Bestseller 60

In week 24 maar liefst 4 titels van Overamstel Uitgevers in de lijst Lees meer »

Interview met S.A. Cosby:

Interview met S.A. Cosby: "Mijn huidige succes verbaast me enorm"

Thrillerauteur S.A. Cosby vertelt in een interview met NRC over zijn laatste boek Vlijmscherpe tranen en hoe in dit spannende verhaal thema's zoals racisme en homofobie worden besproken. In Vlijmscherpe tranen slaan twee vaders hun handen ineen om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons. Lees meer »

Meer boeken
Stefan Ahnhem - Het negende graf
Stefan Ahnhem
Ian Rankin - Gedenk de doden
Ian Rankin
Amy McCulloch - Middernacht
Amy McCulloch
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: