Zoeken
Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby in lijst met 50 beste boeken van NRC
De ijzersterke thriller Vlijmscherpe tranen werd verkozen tot een van de 50 beste boeken van 2023 van NRC Handelsblad. Bovendien plaatste journalist Arjen Ribbens het boek bovenaan in zijn top vijf thrillers van afgelopen jaar.

Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby in lijst met 50 beste boeken van NRC

Gepubliceerd op 11 december, 2023 om 16:08, aangepast op 14 december, 2023 om 15:32

Afgelopen week verscheen de lijst met 50 beste boeken van 2023 van NRC Handelsblad. Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby, dat afgelopen jaar verscheen bij The House of Books, veroverde een plek in de prestigieuze lijst. Bovendien plaatste journalist Arjen Ribbens het boek bovenaan in zijn top vijf thrillers van afgelopen jaar. 'De boeken van S.A. Cosby zijn méér dan spannend. Vlijmscherpe tranen gaat over homofobie en racisme en is een fenomenale, van energie knetterende thiller over twee vaders, de een zwart en de ander wit', schreef NRC in Juni nog op haar website. 

Over Vlijmscherpe tranen:
Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uit liep en sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Maar wanneer twee agenten voor zijn deur staan, weet Ike dat hij als zwarte man op zijn hoede moet zijn.

Ike krijgt het bericht dat elke vader vreest: zijn zoon Isiah en zijn witte echtgenoot Derek zijn vermoord. Hoewel Ike de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Ook Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, besluiten de twee vaders hun vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - aan de kant te schuiven en hun handen ineen te slaan om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

Bekijk hier de complete lijst van NRC.

Klik op de links hieronder om meer te weten te komen over de auteur en het boek.

Auteurs
Auteur: S.A. Cosby

S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Zijn thrillers Een laatste uitweg en Vlijmscherpe tranen zijn niet meer weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Alle zondaars zullen bloeden is zijn derde thriller in Nederlandse vertaling. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Boeken
S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen
S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: