Zoeken
Elle van Rijn - Terug naar Insulinde

Terug naar Insulinde

Elle van Rijn

Een meeslepende roman over Nederlands-Indië
Terug naar Insulinde

Elle van Rijn

Een meeslepende roman over Nederlands-Indië
Bestel nu
Omschrijving

Mary wordt in 1925 geboren op Java in een familie die al decennialang in Nederlands-Indië woont. Haar opa zit in de raad van Indië, haar vader werkt er als ingenieur voor Verkeer en Waterstaat. Als tropenkind dat gewend is aan de privileges van het koloniale leven, leidt ze enerzijds een prinsessenbestaan met bediendes en beleeft ze anderzijds spannende avonturen in de jungle. Maar dan laat haar moeder haar vanwege een ingebeelde ziekte in de steek en scheiden haar ouders. Achtergelaten bij haar tante, directrice van een school voor inheemse meisjes, voelt ze zich alleen en ontheemd. Als ze dan ook nog wordt weggerukt uit haar geliefde Indië en naar Nederland moet, wil ze maar één ding: terug naar haar thuisland, daar waar haar gelukkige kinderjaren liggen.

Eenmaal terug in de kolonie komt ze er langzaam achter dat het land van haar jeugd niet meer bestaat. Als Nederland de oorlog verklaart aan Japan heeft de inmiddels zestienjarige Mary nog de hoogmoed te denken dat ze deze oorlog gemakkelijk winnen. Het ongeloof is dan ook groot wanneer de Koreaanse en Japanse militairen als een zwerm sprinkhanen hun villawijk belagen. Het betekent het begin van jaren internering, van kamp naar kamp, waarin Mary in korte tijd volwassen wordt en haar moeder en zusjes in leven moet houden. Langzaam begint het tot haar door te dringen dat er geen 'goede' kant is in deze oorlog en dat enkel medemenselijkheid nog bepaalt wie er waarde heeft en welke strijd er gevoerd moet worden.

Auteur: Elle van Rijn
Auteur

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze succesvolle boeken, waaronder Mijn naam is Nadra, Mijn ontvoering en de historische roman De crèche, die een internationale bestseller werd.

Edities & Details
Paperback: Terug naar Insulinde - Elle van Rijn
ISBN: 9789048864522
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 23-08-2022
Prijs: € 21,99
Omvang: 320 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 300 - Literaire fictie THEMA: Historische fictie BISAC: FICTION / Historical
Meer boeken
Robert Vuijsje - Salomons oordeel
Robert Vuijsje
Ab Visser - De buurt
Ab Visser
Barry Smit - Bloedwonder
Barry Smit
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: