Zoeken
Sebastian Junger - Vrijheid

Vrijheid

Sebastian Junger

Een diepgaande beschouwing over het concept van vrijheid geschreven door de bestseller auteur van De volmaakte storm
Vrijheid

Sebastian Junger

Een diepgaande beschouwing over het concept van vrijheid geschreven door de bestseller auteur van De volmaakte storm
Bestel nu
Omschrijving

In de loop van de geschiedenis hebben mensen zich laten leiden door twee essentiële idealen: gemeenschapszin en vrijheid. Die twee grootheden gaan moeilijk samen: we stellen prijs op individualiteit en onafhankelijkheid, maar wat onze basisbehoeften betreft zijn we volkomen afhankelijk van de maatschappij om ons heen. In dit intelligent opgezette en prikkelende boek onderzoekt Sebastian Junger deze spanning, die de kern vormt van ons mens-zijn.

Bijna een jaar lang wandelden Junger en drie van zijn vrienden - een oorlogsfotograaf en twee Afghanistan-veteranen - langs de spoorlijnen van de Amerikaanse oostkust. Hun persoonlijke autonomie werd op de proef gesteld, maar ook hun afhankelijkheid van elkaar. De vier mannen verscholen zich voor de spoorwegpolitie, sliepen onder bruggen, kookten hun maaltijden boven een houtvuur, dronken uit beken en rivieren en ontwikkelden een unieke afhankelijkheid van elkaar.

In Vrijheid heeft Junger zijn verslag van deze tocht gelardeerd met beschouwingen over primatologie, de geschiedenis van werkstakingen en indiaanse opstandigen, boksstrategieën, de rol van vrouwen in verzetsbewegingen en de rauwe realiteit van het leven aan de frontier in Pennsylvania. Het indrukwekkende resultaat is een in subtiel en vlijmscherp proza geschreven beschouwing over het door ons allen gekoesterde oerverlangen.

Fragment

Auteur: Sebastian Junger
Auteur

Sebastian Junger is de New York Times-bestsellerauteur van Tribe, War, A Death in Belmont, Fire en The Perfect Storm. Daarnaast is hij een van de regisseurs van de met een Oscarnominatie onderscheiden documentairefilm Restrepo. Hij is winnaar van een Peabody Award en de National Magazine Award for Reporting.

Edities & Details
Audio download: Vrijheid - Sebastian Junger
ISBN: 9789048862276
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 08-12-2021
Prijs: € 9,99
Speelduur: 216 minuten

Bestel

Paperback: Vrijheid - Sebastian Junger
ISBN: 9789048862252
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 19-10-2021
Prijs: € 19,99
Omvang: 128 pagina's

Bestel

Digitale download: Vrijheid - Sebastian Junger
ISBN: 9789048862269
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 19-10-2021
Prijs: € 9,99
Omvang: 128 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Frans Reusink Voorlezer: Wilbert Gieske NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Wandelen, trekken BISAC: HISTORY / United States / General
Meer boeken
Peter Hessler - Andere rivieren
Peter Hessler
Sarah Meuleman - In mijn voetsporen
Sarah Meuleman
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: