Zoeken
Rayner Unwin - Overwintering op Nova Zembla

Overwintering op Nova Zembla

Rayner Unwin

Overwintering op Nova Zembla

Rayner Unwin

Bestel nu
Omschrijving

Gedetailleerde en meeslepende reconstructie van de gedoemde expeditie van Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Dit spannende verhaal, dat leest als een avonturenroman, is geïllustreerd met geografische kaarten.

In 1596 varen Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck uit voor hun derde expeditie om de Noord, op zoek naar een doorvaart naar de Oost. Hun schip strandt echter op het ijs van de Noordelijke IJszee. Samen met vijftien lotgenoten zien Barentsz en Van Heemskerck zich gedwongen de winter op het eiland Nova Zembla door te brengen. Afgesneden van de rest van de wereld en geteisterd door scheurbuik, honger en ondraaglijke kou, rest hen nog maar één ding: trachten te overleven.

Auteur Rayner Unwin baseerde het verhaal op de vele bewaard gebleven documenten, waaronder het authentieke verslag van een zeeman die ook de barre reis terug naar Nederland overleefde. Deze spannende reconstructie, die leest als een avonturenroman, vertelt het aangrijpende relaas van de legendarische poolreis.

Dit befaamde verhaal gaat ook verfilmd worden. Reinout Oerlemans gaat de eerste Nederlandse 3D-film maken over de avonturen van Willem Barentsz. De hoofdrollen worden onder anderen vertolkt door Robert de Hoog, Victor Reinier, Jan Decleir, Derek de Lint en Doutzen Kroes.

Auteur: Rayner Unwin
Auteur

Edities & Details
Paperback: Overwintering op Nova Zembla - Rayner Unwin
ISBN: 9789048809455
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 07-04-2011
Prijs: € 17,90
Omvang: 285 pagina's

Bestel

Digitale download: Overwintering op Nova Zembla - Rayner Unwin
ISBN: 9789048808465
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-02-2011
Prijs: € 7,99
Omvang: 285 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 483 - Bergsporten THEMA: Hobby‘s THEMA: Klimmen en bergbeklimmen THEMA: Geografische ontdekking en verkenning THEMA: Algemene en wereldgeschiedenis THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografie: avonturiers en ontdekkingsreizigers THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: 16e eeuw, ca. 1500 tot ca. 1599 BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Adventurers & Explorers BISAC: HISTORY / Expeditions & Discoveries BISAC: HISTORY / Modern / 16th Century BISAC: TRAVEL / General
Meer boeken
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: