Zoeken
David Barnouw - Oorlog en bezetting

Oorlog en bezetting

David Barnouw

Oorlog en bezetting

David Barnouw

Bestel nu
Omschrijving

De lotgevallen van Nederland in de Tweede Wereldoorlog zijn beschreven en verbeeld in talloze boeken, films, documentaires, artikelen en radio- en televisie-uitzendingen. Maar niet eerder werd de bewogen geschiedenis van vijf jaar oorlog in Nederland verteld aan de hand van topstukken uit het NIOD-archief: authentieke documenten, brieven, telegrammen, proclamaties, dagboekaantekeningen - de meest sprekende, zwijgende getuigen van vijf jaar oorlog en bezetting.
Voor dit bijzondere boek heeft het NIOD, het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust - en Genocidestudies, de schatkamers van haar omvangrijke archief geopend. Uit die indrukwekkende collectie heeft David Barnouw, oorlogsdeskundige, auteur en voormalig onderzoeker van het NIOD, meer dan 100 documenten gekozen die het verhaal over Nederland in de oorlogsjaren 1940-1945 vertellen en laten zien.

Fragment

Auteur: David Barnouw
Auteur

Edities & Details
Gebonden: Oorlog en bezetting - David Barnouw
ISBN: 9789048826643
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 07-05-2015
Prijs: € 25,00
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Digitale download: Oorlog en bezetting - David Barnouw
ISBN: 9789048826650
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 07-05-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 224 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep NUR: 680 - Geschiedenis THEMA: De Holocaust THEMA: Sociale en culturele geschiedenis THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Met betrekking tot joden en joodse groepen THEMA: West-Europa BISAC: HISTORY / Jewish BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Europe / Western
Meer boeken
Peter Longerich - Hitler
Peter Longerich
Max Hastings - Vietnam
Max Hastings
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: