Zoeken
Robert van Gulik - Zes zaken voor rechter Tie

Zes zaken voor rechter Tie

Robert van Gulik

Zes zaken voor rechter Tie

Robert van Gulik

Bestel nu
Omschrijving

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T’ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op.

Zes zaken voor Rechter Tie is een bundel met zes afzonderlijke misdaadverhalen uit 1960 van Robert van Gulik. De verhalen spelen zich af in de zevende eeuw na Christus en ze zijn chronologisch gerangschikt. Ieder verhaal heeft een korte inleiding, die het vertelsel in de loopbaan van rechter Tie inpast.

Auteur: Robert van Gulik
Auteur

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Edities & Details
Paperback: Zes zaken voor rechter Tie - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930417
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-09-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 136 pagina's

Bestel

Digitale download: Zes zaken voor rechter Tie - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930585
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2015
Prijs: € 4,99
Omvang: 136 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Serie: Rechter Tie NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Meer boeken
Agatha Christie - Getuige à charge
Agatha Christie
Agatha Christie - Moord op de Nijl
Agatha Christie
Robert van Gulik - Het wilgenpatroon
Robert van Gulik
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: