Zoeken
Robert van Gulik - Labyrint in Lan-fang

Labyrint in Lan-fang

Robert van Gulik

Labyrint in Lan-fang

Robert van Gulik

Bestel nu
Omschrijving

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T’ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op.

Na een lange reis arriveert rechter Tie in zijn nieuwe standplaats Lan-fang, een grensstad in het westen van het Chinese Keizerrijk. Meteen na zijn aankomst krijgt hij te maken met een plaatselijke heerszuchtige machthebber, die met behulp van het Oeigoerse buurvolk in Lan-fang een eigen rijk wil stichten. Bovendien moet rechter Tie het mysterieuze testament van een grote staatsman afwikkelen, de moord op een ex-generaal in diens hermetisch afgesloten werkkamer oplossen, en de verdwijning van de dochter van een eenvoudige smid ophelderen.

Auteur: Robert van Gulik
Auteur

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Edities & Details
Paperback: Labyrint in Lan-fang - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930271
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-09-2015
Prijs: € 23,99
Omvang: 264 pagina's

Bestel

Digitale download: Labyrint in Lan-fang - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930448
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2015
Prijs: € 1,99
Omvang: 264 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Serie: Rechter Tie NUR: 331 - Detectives THEMA: Historische misdaad en mysteries THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Historical BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Meer boeken
Robert van Gulik - Het rode paviljoen
Robert van Gulik
Agatha Christie - A Haunting in Venice
Agatha Christie
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: