Zoeken
Robert van Gulik - Fantoom in Foe-lai

Fantoom in Foe-lai

Robert van Gulik

Fantoom in Foe-lai

Robert van Gulik

Bestel nu
Omschrijving

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T’ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op.

Foe-lai, een havenstad in de provincie Shantoeng, is een sombere plaats vol mist en nevel waarover vreemde verhalen de ronde doen. Bij aankomst in de stad wordt rechter Tie op zijn eerste post als magistraat geconfronteerd met een wereld die beheerst wordt door mysterieuze krachten. Daar moet hij de dood van zijn voorganger onderzoeken, die op raadselachtige wijze op zijn werkkamer is vergiftigd.

Auteur: Robert van Gulik
Auteur

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Edities & Details
Paperback: Fantoom in Foe-lai - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930295
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 30-09-2015
Prijs: € 20,99
Omvang: 186 pagina's

Bestel

Digitale download: Fantoom in Foe-lai - Robert van Gulik
ISBN: 9789049930462
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-09-2015
Prijs: € 4,99
Omvang: 186 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Serie: Rechter Tie NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Meer boeken
Robert van Gulik - Het rode paviljoen
Robert van Gulik
Robert van Gulik - Moord in Canton
Robert van Gulik
Volker Kutscher - Schaduw over Berlijn
Volker Kutscher
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: