Zoeken
Penelope Mortimer - De pompoeneter

De pompoeneter

Penelope Mortimer

De pompoeneter

Penelope Mortimer

Bestel nu
Omschrijving

Een naamloze vrouw vertelt haar verhaal vanaf de bank van haar therapeut. Onmiddellijk wordt de lezer betoverd door haar bedachtzame, sympathieke stem. Ze is moeder van een aanzienlijk aantal kinderen en getrouwd met de succesvolle scenarioschrijver Jake. Op het platteland bouwen ze een glazen toren om nog 'lang en gelukkig' in te kunnen leven. Maar de realiteit is dat ze lijdt aan depressies terwijl ze dag in, dag uit moet zien om te gaan met een overspelige echtgenoot, therapiesessies, filmsterren, het huishouden, bejaarde ouders, boodschappenlijstjes, jeugdherinneringen en toekomstdromen. De pompoeneter is een surreële, inktzwarte komedie over de prijs van de volwassenheid en de valkuilen van het ouderschap.

Fragment

Auteur: Penelope Mortimer
Auteur

Penelope Mortimer (1918-1999) was journalist en schrijver. Ze was getrouwd met de toneelschrijver John Mortimer; het echtpaar werd in die periode omschreven als 'de definitie van huwelijkse chic'. Naast De pompoeneter - in 1964 verfilmd op basis van een scenario van Harold Pinter en met Anne Bancroft en Peter Finch in de hoofdrol - publiceerde Mortimer nog enkele romans, waaronder Daddy's Gone A-Hunting, Long Distance en The Handyman.

Edities & Details
Digitale download: De pompoeneter - Penelope Mortimer
ISBN: 9789048830862
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 29-12-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Irving Pardoen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Daniel Mason - North Woods
Daniel Mason
Emma Cline - De gast
Emma Cline
Virginia Feito - Mevrouw March
Virginia Feito
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: