Zoeken
Sara Stridsberg - De zwaartekracht van liefde

De zwaartekracht van liefde

Sara Stridsberg

De zwaartekracht van liefde

Sara Stridsberg

Bestel nu
Omschrijving

Wanneer Jimmie Darling in het psychiatrisch ziekenhuis Beckomberga wordt opgenomen, brengt zijn dochter Jackie steeds meer tijd door bij haar vader, en wanneer haar moeder voor een vakantie naar de Zwarte Zee vertrekt, wordt Beckomberga Jackie's hele wereld.

De dokter van dienst is Edvard Winter. Op sommige avonden neemt hij Jimmie en een paar andere uitverkoren patiënten mee naar grote feesten in de binnenstad van Stockholm. Zodra ze in Edvards Mercedes de poort uit zijn, gaat de eerste fles champagne open. 'Een avond buiten het ziekenhuis maakt weer mensen van ons,' zegt de dokter.

In het ziekenhuis ontmoeten we ook zuster Inger Vogel, de engelachtige verschijning op houten klompen die zich in het schemergebied tussen orde en verwoesting lijkt op te houden, en Sabina, de patiënt die het lustobject van Jimmie en van dokter Winter is en die geobsedeerd is door vrijheid en door de dood.

In De zwaartekracht van liefde gaat het vooral om de liefde tussen Jacky en haar vader en haar zoektocht naar wat hen bindt - toen ze een klein meisje was en nu ze een volwassen vrouw en moeder is.

Net als in Thomas Manns De Toverberg neemt het ziekenhuis mythische vormen aan en wordt het een hoofdpersoon in het verhaal - zowel een monsterlijke engel als een bron van troost. Maar ondanks de duisternis die achter de muren van Beckomberga heerst, vindt dit boek zijn kracht in tederheid, verzoening, optimisme en liefde - en dat alles maakt dit prachtige verhaal tot Sara Stridsbergs meest persoonlijke roman tot nu toe.

Fragment

Auteur: Sara Stridsberg
Auteur

Sara Stridsberg is auteur en toneelschrijver. Ze brak internationaal door bij het grote publiek met haar roman Droomfabriek (2006), waarvoor ze de grote literatuurprijs van de Noordse Raad ontving. Voor haar roman Medealand och andra pjäser (2012) werd ze voor de derde keer voor de Augustprijs genomineerd. Haar werk is bekroond met onder andere De Nios vinterpris, Doblougska priset, uit handen van de Zweedse Academie, en Vi:s litteraturpris, van het tijdschrift Vi.

Edities & Details
Digitale download: De zwaartekracht van liefde - Sara Stridsberg
ISBN: 9789048826094
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-02-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Janny Middelbeek-Oortgiesen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Psychological BISAC: FICTION / General
Meer boeken
Sara Nisha Adams - De troostbibliotheek
Sara Nisha Adams
Maud Ventura - Mijn man
Maud Ventura
Ali Hazelwood - De liefdeshypothese
Ali Hazelwood
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: