Zoeken
Anthony Doerr - Als je het licht niet kunt zien

Als je het licht niet kunt zien

Anthony Doerr

Een blind meisje te midden van het geweld van de Tweede Wereldoorlog
Voor alle liefhebbers van De boekendief

Als je het licht niet kunt zien

Anthony Doerr

Een blind meisje te midden van het geweld van de Tweede Wereldoorlog
Voor alle liefhebbers van De boekendief
Omschrijving

Van bestsellerauteur en Pulitzerprijs winnaar Anthony Doerr een adembenemende roman over een blind Frans meisje en een Duitse jongen wiens paden zich kruisen in het bezette Frankrijk van WOII.

De jonge Marie-Laure is blind. Ze woont met haar vader in Parijs naast het Natuurhistorisch Museum, waar hij werkt als slotenmaker. Als Marie-Laure twaalf is, bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen.

In een Duits mijnstadje groeit Werner Pfennig op in een weeshuis samen met zijn jongere zusje Jutta. Werner belandt bij de Hitlerjugend en wordt vervolgens naar het front gestuurd. Via Rusland komt hij tenslotte in Saint-Malo terecht, waar zijn verhaal en dat van Marie-Laure samenkomen.

Anthony Doerr heeft met zijn werk vele gerenommeerde literaire prijzen gewonnen. Voor Als je het licht niet kunt zien ontving hij in 2015 de prestigieuze Pulitzerprijs. Hij schreef tien jaar lang aan deze roman, die door de internationale pers als een meesterwerk wordt beschouwd en waarvan de filmrechten zijn verkocht aan Fox Searchlight Pictures. Inmiddels zijn er bijna 100.000 boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

'Het hele kunnen van Doerr in deze roman zit in de grote oorlogstaferelen - bombardementen, vluchtelingenstromen - en in zijn gefascineerde beschrijving van wetenschap en techniek.' Trouw

'Anthony Doerr heeft een nieuwe maatstaf gehanteerd voor wat een verhaal met je kan doen.' Dave Eggers

Auteur: Anthony Doerr
Auteur

Anthony Doerr is de bestsellerauteur van Als je het licht niet kunt zien, waarmee hij de Pulitzerprijs won. Wereldwijd zijn er bijna 10 miljoen exemplaren van het boek verkocht en het wordt door de internationale pers als meesterwerk beschouwd. Wolkenstad is zijn langverwachte, nieuwe roman. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee zoons in Boisse, Idaho.

Edities & Details
Paperback: Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr
ISBN: 9789044363661
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 07-09-2021
Prijs: € 12,50
Omvang: 544 pagina's

Bestel

Audio download: Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr
ISBN: 9789044354386
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-04-2018
Prijs: € 12,99
Speelduur: 960 minuten

Bestel

Paperback: Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr
ISBN: 9789044353471
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 17-07-2017
Prijs: € 21,99
Omvang: 544 pagina's

Bestel

Digitale download: Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr
ISBN: 9789044345957
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 07-01-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 512 pagina's

Bestel

Uitgeverij: The House of Books Vertaler: Eefje Bosch Voorlezer: Sander de Heer NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Historische fictie THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) THEMA: Parijs THEMA: Tweede Wereldoorlog BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / War & Military
Meer boeken
Jodi Picoult - Een tweede pad
Jodi Picoult
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: