Zoeken
24 januari verschijnt bij Hollands Diep: 'De showman' van Simon Shuster
Het ultieme insiderverslag van de Russische invasie in Oekraïne

24 januari verschijnt bij Hollands Diep: 'De showman' van Simon Shuster

Gepubliceerd op 16 januari, 2024 om 10:00

De veelgeprezen journalist Simon Shuster geeft het eerste verslag van de Russische invasie in Oekraïne vanuit het perspectief van president Volodymyr Zelensky en zijn team, die hem ongekende toegang verschaften. Shuster is, op het moment dat Rusland Oekraïne binnenvalt, in het gezelschap van Zelensky, waarna zij gezamenlijk in veiligheid worden gebracht. De eerste hoofdstukken bieden dan ook het gedetailleerde ooggetuigenverslag van Zelenskys leven in een nucleaire bunker en de omstandigheden rond de ontsnapping van zijn vrouw en kinderen. Het resultaat is een meeslepend beeld van de invasie zoals die wordt ervaren door het belangrijkste doelwit. Time-correspondent Simon Shuster schetst het leven van Zelensky van de kleedkamers van zijn variétéshow in Oekraïne, naar de vroege mislukkingen in zijn leiderschap, tot de modderige loopgraven van zijn oorlog met Rusland.

Gebaseerd op vier jaar verslaggeving, uitgebreide reizen met president Zelensky naar het front en tientallen interviews met hem, zijn vrouw, zijn vrienden, zijn vijanden, zijn adviseurs, ministers en militaire commandanten.

Auteurs
Auteur: Simon Shuster

Simon Shuster is al 17 jaar verslaggever in Oekraïne en Rusland, de meeste tijd als vaste schrijver voor Time Magazine. Hij bericht over de oorlog sinds 2014, toen hij de eerste buitenlandse journalist was die op de Krim arriveerde nadat Russische soldaten het schiereiland hadden bezet. In 2019 ontmoette en interviewde hij president Volodymyr Zelensky voor een profiel van zijn presidentscampagne en bleef daarna volgen hoe hij het land bestuurde, om te beginnen door in april 2021 met de president mee te reizen naar het front, toen de Russen hun troepen aan de grens samentrokken. Toen een jaar later de invasie begon, was Simon maandenlang embedded bij het team van de president en had hij ongeëvenaard...

Boeken
Simon Shuster - De showman
Simon Shuster

Het ultieme insiderverslag van de Russische invasie in Oekraïne

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: