Zoeken
Simon Shuster - De showman

De showman

Simon Shuster

Het ultieme insiderverslag van de Russische invasie in Oekraïne
De showman

Simon Shuster

Het ultieme insiderverslag van de Russische invasie in Oekraïne
Bestel nu
Omschrijving

Simon Shuster, correspondent van Time, legt het leven en leiderschap in oorlogstijd vast van Volodymyr Zelensky, van de kleedkamers van zijn cabaretprogramma's in Oekraïne tot de modderige loopgraven van zijn oorlog met Rusland. De Showman is gebaseerd op vier jaar verslaggeving, uitvoerige reizen met president Zelensky naar het front en tientallen interviews met hem, zijn vrouw, zijn vrienden en zijn vijanden, zijn adviseurs, ministers en hoge militairen. Dit boek vertelt het intieme en verbazingwekkende verhaal over de ontwikkeling van de president, van comedyacteur tot symbool van veerkracht, en onthult hoe hij de democratieën van de wereld zover kreeg dat ze zijn kant kozen.

Shuster doet gedetailleerd verslag van Zelensky's leven in een atoombunker en van hoe zijn vrouw met de kinderen in veiligheid werd gebracht. Als later de Russen zich terugtrekken uit de omgeving van Kyiv zien we Zelensky en zijn team uit de bunker komen en Oekraïne naar een reeks cruciale overwinningen voeren. Het resultaat is een meeslepend verhaal van heel dichtbij over de invasie zoals die werd ervaren door het voornaamste doelwit en onwaarschijnlijke held.

De Showman is een ooggetuigenverslag dat ons een essentieel perspectief biedt op de oorlog die bepalend is voor onze tijd. Als een studie van leiderschap en vastberadenheid is de aantrekkingskracht tijdloos en universeel.

Fragment

Auteur: Simon Shuster
Auteur

Simon Shuster is al 17 jaar verslaggever in Oekraïne en Rusland, de meeste tijd als vaste schrijver voor Time Magazine. Hij bericht over de oorlog sinds 2014, toen hij de eerste buitenlandse journalist was die op de Krim arriveerde nadat Russische soldaten het schiereiland hadden bezet. In 2019 ontmoette en interviewde hij president Volodymyr Zelensky voor een profiel van zijn presidentscampagne en bleef daarna volgen hoe hij het land bestuurde, om te beginnen door in april 2021 met de president mee te reizen naar het front, toen de Russen hun troepen aan de grens samentrokken. Toen een jaar later de invasie begon, was Simon maandenlang embedded bij het team van de president en had hij ongeëvenaard...

Edities & Details
Digitale download: De showman - Simon Shuster
ISBN: 9789048868117
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 26-01-2024
Prijs: € 12,99
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Paperback: De showman - Simon Shuster
ISBN: 9789048872121
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-01-2024
Prijs: € 24,99
Omvang: 464 pagina's

Bestel

Audio download: De showman - Simon Shuster
ISBN: 9789048868124
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 24-01-2024
Prijs: € 12,99
Speelduur: 902 minuten

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Rob de Ridder Vertaler: Janet Limonard Voorlezer: Ludo van der Winkel NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair THEMA: Militaire geschiedenis: conflicten na de Tweede Wereldoorlog THEMA: Oekraïne THEMA: C 2020 tot c 2029 BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Presidents & Heads of State
Nieuws
'De showman' van Simon Shuster getipt in de Boekenweek

'De showman' van Simon Shuster getipt in de Boekenweek

Van 16 t/m 24 maart is het Boekenweek! Elk jaar stellen uitgevers in samenwerking met een panel van boekverkopers een inspiratielijst samen voor de Boekenweek waarop De showman van Simon Shuster terug is te vinden Lees meer »

Meer boeken
Rebecca Struthers - Voor alles is er een uur
Rebecca Struthers
Angelique Woudenberg - Angelique
Angelique Woudenberg
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: