Zoeken
22 februari verschijnt bij The House of Books: 'De troostbibliotheek' van Sarah Nisha Adams
Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk

22 februari verschijnt bij The House of Books: 'De troostbibliotheek' van Sarah Nisha Adams

Gepubliceerd op 21 februari, 2023 om 14:33, aangepast op 21 februari, 2023 om 14:58

Het leven van Mukesh Patel is sinds de dood van zijn geliefde vrouw Naina in het slop geraakt. Zij was een fervent lezer, een passie die Mukesh nooit deelde. Maar wanneer hij een bibliotheekboek vindt dat ze was vergeten in te leveren, begint hij het toch te lezen.

Tiener Aleisha verveelt zich dood tijdens haar vakantiebaantje als bibliotheekmedewerker, tot er op een dag een papiertje uit een boek valt terwijl ze ingeleverde exemplaren incheckt. Het is een lijst met boeken getiteld "Voor het geval je het nodig hebt". Geïntrigeerd en een beetje verveeld, besluit ze om elk boek op de lijst te lezen.

Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd.

Auteurs
Auteur: Sara Nisha Adams

Sara Nisha Adams is een auteur van Indiase en Britse afkomst. Wanneer ze niet aan het schrijven is, werkt ze als acquirerend redacteur bij Penguin Random House. Sara woont in Noord-Londen met haar partner en haar kat.

Boeken
Sara Nisha Adams - De troostbibliotheek
Sara Nisha Adams

Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: