Zoeken
23 augustus verschijnt bij Hollands Diep:  'Terug naar Insulinde' van Elle van Rijn
Een meeslepende roman over Nederlands-Indië

23 augustus verschijnt bij Hollands Diep: 'Terug naar Insulinde' van Elle van Rijn

Gepubliceerd op 17 mei, 2022 om 12:33, aangepast op 20 december, 2022 om 11:16

Mary wordt in 1925 geboren op Java in een familie die al decennialang in Nederlands-Indië woont. Als tropenkind dat gewend is aan de privileges van het koloniale leven, leidt ze enerzijds een prinsessenbestaan met bediendes en beleeft ze anderzijds spannende avonturen in de jungle.

Als Nederland de oorlog verklaart aan Japan betekent dit het begin van jaren internering, van kamp naar kamp, waarin Mary in korte tijd volwassen wordt en haar moeder en zusjes in leven moet houden.

Langzaam begint het tot haar door te dringen dat er geen ‘goede’ kant is in deze oorlog en dat enkel medemenselijkheid nog bepaalt wie er waarde heeft en welke strijd er gevoerd moet worden.

‘Intens en integer [...] over de onmenselijke beslissingen die de leiding van de crèche moest nemen over het lot van de opgepakte Joodse kinderen.’

NRC Handelsblad over De crèche

Auteurs
Auteur: Elle van Rijn

Elle van Rijn (1967) is auteur van vele succesvolle boeken, waar­onder de historische romans De crèche en Terug naar Insulinde, en de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god. Samen met Lotta Magnusson en Jacqueline Rogers bedacht ze de nieuwe historische romanserie Het laatste weeshuis, waarvan het eerste deel, Vos, werd geschreven door Elle van Rijn.

Boeken
Elle van Rijn - Terug naar Insulinde
Elle van Rijn

Een indringende roman over familie, loyaliteit, liefde en hoop in tijden van oorlog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: