Zoeken
Begin mei verschijnt bij Carrera Culinair:  'Switi Sranan' van Noni Kooiman
De rijke Surinaamse keuken

Begin mei verschijnt bij Carrera Culinair: 'Switi Sranan' van Noni Kooiman

Gepubliceerd op 31 maart, 2022 om 14:56, aangepast op 5 december, 2022 om 13:59

In Switi Sranan viert chef-kok en kookboekauteur Noni Kooiman in 120 recepten de culinaire rijkdom van Suriname: het land van haar vader. Van samosa’s en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tamarindepunch.

Het verhaal van Suriname kan niet beter verteld worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. De Surinaamse keuken is een smeltkroes van alle mensen die er door de jaren heen terecht zijn gekomen en de ingrediënten, kooktechnieken en gerechten die zij met zich meebrachten.

Auteurs
Auteur: Noni Kooiman

Noni Kooiman woonde als kind in Suriname en werkte de afgelopen tien jaar in verschillende restaurants, waaronder Rose Bakery in Parijs en onder meer bij Toscanini, Vuurtoreneiland en Coba in Amsterdam. Ze werkt als kookboekschrijver, kok en freelance foodstylist en woont met haar vriend en twee kinderen in Amsterdam. In 2020 verscheen haar eerste kookboek, Inmaken, dat ze schreef met Jonah Freud.

Boeken
Noni Kooiman - Switi Sranan
Noni Kooiman

De rijke keuken van het land van mijn vader

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: