Zoeken
Van Praag en Van Gaal weer in beeld bij Ajax
Nu Ajax in zwaar weer verkeert, doet de club een beroep op de twee oudgediende om de weg naar boven in te zetten. Volkskrant journalist Willem Vissers maakte over beide heren een boek. Hij schreef de geautoriseerde biografie van Michael van Praag en bracht een bundel uit over Louis van Gaal, met goedkeuring van de ex-bondscoach.

Van Praag en Van Gaal weer in beeld bij Ajax

Gepubliceerd op 4 oktober, 2023 om 16:52, aangepast op 5 oktober, 2023 om 08:24

Om het tij te doen keren, na een rampzalige seizoensstart van Ajax, wenden de Amsterdammers zich tot twee oude bekende. Louis van Gaal, die met de club de Champions League won en twintig jaar geleden een jaar als technisch directeur functioneerde, wordt aangesteld als adviseur.

Michael van Praag, voorzitter van 1989 tot 2003 is officieel voorgesteld als voorzitter van de RvC.

De periode Van Praag/Van Gaal is inmiddels twee decennia geleden. Maar voor wie wil weten wat de visie, mores en de prestaties van de heren waren bij Ajax zijn de recente boeken over het duo van Willem Vissers een uitkomst. 'Leven met Louis' geeft een inkijkje in de werkwijze van Van Gaal door de jaren heen. En in 'Van Praag - achter de coulissen van het voetbal', vertelt Michael alles over zijn tijd bij Ajax. 

Auteurs
Auteur: Willem Vissers

Willem Vissers (1964) werkt in 2022 25 jaar als voetbalverslaggever bij de Volkskrant, waarin hij alle grote toernooien meermaals bezocht. Hij is in januari 2022 uitgeroepen tot sportjournalist van het jaar. De Limburger schreef meerdere boeken, onder meer over de succesjaren van Feyenoord (2017, met Bart Vlietstra) en Ajax (2019), de biografie over bestuurder Michael van Praag en over scout Piet de Visser. Hij is co-auteur van de in 2021 verschenen Canon van het Nederlandse voetbal.

Boeken
Willem Vissers - Leven met Louis
Willem Vissers

Geen trainer maakt zoveel gevoelens los als Louis van Gaal.

Willem Vissers - Van Praag
Willem Vissers

Een boek met talloze herinneringen aan Ajax en de KNVB, alsmede berichten en intriges vanuit de boezem van het bestuur van FIFA en UEFA

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: