Zoeken
‘BBQ-en met Nick’ van Nick Toet komt binnen in de top 3 van De Bestseller 60
Ook Katinka Polderman verovert een plek in de bestsellerlijst met Beslisbos.

‘BBQ-en met Nick’ van Nick Toet komt binnen in de top 3 van De Bestseller 60

Gepubliceerd op 10 mei, 2023 om 13:00, aangepast op 10 mei, 2023 om 14:25

Deze week staan er maar liefst 6 titels van Overamstel Uitgevers in De Bestseller 60. Nieuw binnen en gelijk op nummer #3 is het kookboek van Nick Toet: BBQ-en met Nick met hierin 65 recepten voor bbq-helden en antihelden.

Daar waar de rivierkeeften zingen van Delia Owens staat ook deze week nog steeds in de lijst, ditmaal op nummer #15. Inmiddels is het best gelezen boek van 2022 niet meer uit de lijst weg te denken.

Dan ook nieuw binnen in de lijst op nummer #28 vinden we Beslisbos van Katinka Polderman. 'Is het een plant of gewoon een saai mens?' 'Mag u schreeuwen tegen uw ondergeschikte?' En: 'Waar zijn we eigenlijk?'  Zomaar wat vragen waar de gemiddelde mens vrijwel dagelijks tegenaan loopt en die in dit boek nu eindelijk eens stap voor stap, duidelijk en in handzaam formaat, worden beantwoord. Meesterbeslisbomenmaker des vaderlands Katinka Polderman wijst u vriendelijk de weg.

Het intieme leven van Niccolò Ammaniti vinden we deze week op nummer #37. Acht jaar was het uitkijken naar een nieuwe roman van Niccolò Ammaniti. In Het intieme leven, is de Romeinse auteur weer helemaal zichzelf: grappig, een tikje gemeen en bovenal meeslepend. Het verhaal begint als een gitzwarte komedie en mondt uit in een spannende thriller.

Op nummer #47 vinden we Koekoeksjong van bestsellerauteur Camilla Läckberg. Twee verschrikkelijke gebeurtenissen schudden Fjällbacka op haar grondvesten. Een beroemde fotograaf wordt dood aangetroffen in een showroom en Henning Bauer, de Nobelprijswinnaar voor literatuur, wordt aangevallen op het eiland waar hij het tiende boek in zijn wereldberoemde serie schrijft. Patrik Hedström en zijn collega's van het politiebureau van Tanumshede storten zich op beide zaken.

En als laatste, ook nieuw in de lijst op nummer #59, vinden Door hun ogen. De meeste overlevenden van de Holocaust praatten na de oorlog niet over hun traumatische ervaringen. Ze moesten door. De pijn van het verleden was te groot. Pas op hogere leeftijd - toen hun kleinkinderen vragen begonnen te stellen - vertelden sommigen van hen beetje bij beetje hun verhaal. Sinds enkele jaren interviewen kinderen van de Joodse basischool Rosj Pina hun (over)grootouders over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de naweeën ervan. Uit de meer dan tweehonderd levensverhalen die de kinderen zelf opschreven stelde schrijver Femmetje de Wind deze bundel samen. Daarnaast vroeg zij een aantal bekende auteurs met de kinderen mee te gaan om het vaak ontroerende gesprek tussen de verschillende generaties te beschrijven.

Meer informatie over De Bestseller 60 vind je hier.
 

Auteurs
Boeken
Nick Toet - BBQ-en met Nick
Nick Toet

75 recepten voor bbq-helden en antihelden

Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
Delia Owens

Gebonden editie van deze prachtige #1 bestseller

Katinka Polderman - Beslisbos
Katinka Polderman

De 150 beste beslisbomen en nieuw materiaal

Niccolò  Ammaniti - Het intieme leven
Niccolò Ammaniti

Niccolò Ammaniti op z'n best: een zinderende roman!

Camilla Läckberg - Koekoeksjong
Camilla Läckberg

Camilla Läckberg is terug in Fjällbacka!

Femmetje de Wind - Door hun ogen
Femmetje de Wind

Ontroerende gesprekken tussen overlevenden van de Holocaust en hun (achter)kleinkinderen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: