Zoeken
Auteur S.A. Cosby over racisme en homofobie
Auteur S. A. Cosby, bekend van de thriller Een laatste uitweg, was in Nederland. Hij heeft een aantal exemplaren van zijn nieuwste boek, Vlijmscherpe tranen, gesigneerd bij boekhandel Scheltema in Amsterdam, is geïnterviewd door Hebban en De Morgen, en kwam spreken tijdens een Border Kitchen-avond over zijn nieuwste thriller. In Vlijmscherpe tranen slaan twee vaders hun handen ineen om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

Auteur S.A. Cosby over racisme en homofobie

Gepubliceerd op 26 april, 2023 om 16:00

Cosby had duidelijk een goed gevuld bezoek hier in Nederland. Tijdens de bezoeken aan Scheltema, de lezing bij de Border Kitchen-avond en zelfs een boottocht door de Amsterdamse grachten is de Amerikaanse thriller-auteur geïnterviewd door Hebban. In dit interview praat Cosby over hoe hij verscheidene thema's, zoals racisme en discriminatie, verwerkt in zijn thriller: 'Als schrijver is het mijn eerste taak om de lezer te entertainen, ik wil allereerst een interessant verhaal vertellen. Maar terwijl je dit spannende verhaal leest, leer je tegelijk over raciale discriminatie, seksuele discriminatie, het Amerikaanse rechtssysteem en hoe bevooroordeeld dat is'.

Ook heeft de Belgische krant De Morgen een interview afgenomen met Cosby waarin ze het hebben over hedendaagse (Amerikaanse) problemen. Cosby vertelt hoe het thema homofobie in Vlijmscherpe tranen ook centraal staat in het dagelijks leven: 'Zwarte mannen werd heel lang hun mannelijkheid ontzegd. In de tijd van mijn grootvader werden ze nog 'boy' genoemd. Daarom zien sommige zwarte mannen homoseksualiteit als een bedreiging voor hun eigen seksualiteit'.

Klik hieronder op de links om meer te weten te komen over de auteur en de boeken.

 

Auteurs
Auteur: S.A. Cosby

S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Zijn thrillers Een laatste uitweg en Vlijmscherpe tranen zijn niet meer weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Alle zondaars zullen bloeden is zijn derde thriller in Nederlandse vertaling. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Boeken
S.A. Cosby - Een laatste uitweg
S.A. Cosby

Hij is een echtgenoot, een vader, een monteur... en de beste vluchtautobestuurder ten oosten van de Mississippi

S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen
S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: