Zoeken
Boeken in de pers - week 38
September is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 38

Gepubliceerd op 29 september, 2022 om 09:26, aangepast op 29 september, 2022 om 10:34

Voor zij wiens hartslag ook gevaarlijk de hoogte inschiet bij het kijken van het finalespel in de Slimste Mens ter Wereld. Voor zij die na het 18e seizoen van Grey’s Anatomy denken genoeg te hebben gezien van dokterromances. Voor zij die al beginnen te geeuwen bij het zien van het zoveelste programma waarbij BV’s een projectiel naar een bord werpen, maar stiekem toch een oogje openhouden. Of gewoon voor zij die zich elke week voornemen hun schermtijd echt wel te verminderen deze week. Voor jullie hebben we enkele leuke boekentips klaarstaan, waarbij je met een gerust hart de tv-programma’s kan laten voor wat ze zijn. Ontspannend, zinderend, leerrijk en gewoonweg lekker! Ontdek hier de boeken die de pers deze week aanprees:

Johan Op de Beeck - Napoleon
Een van de manieren om je schermtijd in te perken is het luisteren van een audioboek. Luc Dufourmont vertelt in de Krant van West-Vlaanderen dat hij de laatste tijd zijn avonden in bed doorbracht terwijl de woorden van Johan Op de Beecks Napoleon door zijn koptelefoon klonken. Het boek zoekt een antwoord op de vraag: wat kunnen wij leren van een van de populairste historische figuren? Op de Beeck legt uit hoe hedendaagse managers veel kennis kunnen opdoen uit de successen en fouten van Napoleon.

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: Smaakvol
Goed Gevoel raadt aan iedereen die houdt van maaltijden die barsten van smaak het nieuwe kookboek van Karolien Olaerts aan. In Smaakvol vind je gevarieerde gerechten, voornamelijk gemaakt met plantaardige ingrediënten. Bij Goed Gevoel zijn ze alvast grote fan van de verlorenbroodschotel, proberen jullie hem ook eens?

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten: meditatie voor kinderen
In Dag Allemaal kondigt Hilde De Baerdemaeker de komst van haar nieuwe boek aan. Samen met Evi Hansen en Jutta Borms schreef ze Nog 9 minuten: Meditatie voor kinderen, het nieuwste boek bij hun podcastreeks Nog 9 minuten. Vanaf eind oktober kan je er niet alleen ontspannende tips en oefeningen in vinden, maar de drie dames delen ook hun ervaringen met hun eigen kinderen.

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Ellen Jansegers komt als expert aan het woord in Goed Gevoel. In een interview over hoogsensitiviteit en introversie legt ze uit dat het verschil tussen de twee in de oorzaak ervan ligt, niet in de uiting. Die is namelijk bijna altijd gelijkaardig, wat ook verklaart dat de twee persoonlijkheidskenmerken vaak samen voorkomen. Meer over introversie kan je ontdekken in haar boek Zwijgen is goud. Ook gaat auteur Ellen Jansegers in gesprek met andere introverten zoals Alexander De Croo en Stephanie Coorevits.

Auteurs
Boeken
Johan Op de Beeck - Napoleon
Johan Op de Beeck

Hét boek over de populairste historische figuur: wat kunnen wij leren van Napoleon?

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: Smaakvol
Karolien Olaerts

Gezond genot zonder regeltjes

Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker - Nog 9 minuten: meditatie voor kinderen
Evi Hanssen, Jutta Borms en Hilde De Baerdemaeker

Meditatie voor kinderen: het nieuwe boek bij de populaire podcastreeks Nog 9 minuten

Ellen Jansegers - Zwijgen is goud
Ellen Jansegers

Razend interessant boek over een populair onderwerp

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: