Zoeken
'Spijt! Stripboek' in spotlight tijdens Week Tegen Pesten
Voor de Week Tegen Pesten (maandag 26 t/m vrijdag 30 september) is op 22 september het stripboek van Spijt! verschenen. De bestseller van Carry Slee werd eerder al succesvol verfilmd en bewerkt tot musical. Ahmad Resh schreef het script voor de nieuwe stripbewerking en striptekenaar Ralf van der Hoeven maakte de tekeningen.

'Spijt! Stripboek' in spotlight tijdens Week Tegen Pesten

Gepubliceerd op 26 september, 2022 om 17:05, aangepast op 27 september, 2022 om 12:00

Carry Slee sprak op 3FM met Rob en Wijnand over het nog steeds actuele verhaal uit Spijt!, het boek dat al 26 jaar geleden verscheen. Ze hadden het over het belang van het bespreekbaar maken van pesten en wat het stripboek daarbij kan betekenen. Carry Slee: 'Ik vind het heel erg dat de gevolgen van pesten zo groot zijn. Zelfs als jongeren gepest zijn duurt het jaren voordat ze weer het vertrouwen in zichzelf hebben teruggevonden. Het heeft grote gevolgen en het maakt je leven toch een beetje kapot.' Ze hoopt dat het stripboek bij iedereen die het leest bewustzijn kan creëren over de gevolgen die pesten kan hebben. Het hele interview is hier terug te luisteren.

Ook door Metro werd Carry geïnterviewd en AD TV ging bij Carry langs om haar over het stripboek te spreken.

Auteurs
Auteur: Carry Slee

Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland: hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Ze schreef ook meerdere boeken voor volwassenen, o.a. het succesvolle Moederkruid in 2001, dat genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Van haar werk werden meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en een aantal van haar boeken werd succesvol verfilmd.

Boeken
Carry Slee - Spijt! - Stripboek
Carry Slee

Het stripboek van dé Carry Slee-klassieker: Spijt!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: