Zoeken
Wat verschijnt er in september
Wat zijn de zomermaanden snel gegaan! In september komen er weer supermooie boeken aan. Kijk je mee?

Wat verschijnt er in september

Gepubliceerd op 1 september, 2022 om 10:11, aangepast op 5 september, 2022 om 10:35

Deel 5 in de heerlijke Juf Braaksel-serie!

Groep zeven is superblij dat de valse juf Braaksel spoorloos is. Alleen Lucas weet dat ze misschien niet voorgoed van haar af zijn. Tot zijn schrik komt hij erachter dat ze door het magische kompas veranderd is in een wolk. En ook als wolk blijkt juf Braaksel nog steeds gevaarlijk te zijn. Wat moet Lucas nu? Zal hij het Lotte, Thijs en Milou vertellen?
Lucas aarzelt, maar als een weerprofessor de opdracht krijgt de geheimzinnige wolk te vangen en te bestuderen, heeft hij de hulp van zijn vrienden nodig. Ze zijn het er alle vier over eens: de gemene Braaksel mag nooit meer terugkomen. Ze gaan tot het uiterste om dit voor elkaar te krijgen.

 

Op 13 september verschijnt Meester Spion van Tjerk Noordraven, met illustraties van Aimée de Jongh

OMG! Onze meester is een spion!


De nieuwe meester van groep 6 is een spion! Hij probeert zich te verschuilen voor zijn vijanden en doet daarom alsof hij een meester is. De leerlingen beloven het geheim te houden, maar ze hebben wel één voorwaarde: ze willen voortaan elke dag spionnenles.
Vanaf dan leren ze bij rekenen hoe je codes kraakt, werken ze bij taal met een leugendetector en schieten ze tijdens schrijven verdovingspijltjes uit hun pennen. Begrijpend lezen wordt begrijpend kijken, natuur wordt sporen zoeken en handvaardigheid wordt sloten kraken.
De klas wordt er steeds beter in. En dat is maar goed ook, want plotseling duiken de vijanden van de meester op...

 

Op 20 september verschijnt Owen en de dingen die niemand zag, geschreven en geïllustreerd door Oirik

Een spannend en grappig avontuur over een onzichtbare wereld

Heb je weleens het gevoel... dat je niet alleen bent? Wat als dat ook écht zo is? Owen uit Modderpoel snapte er niks van. Hij had al een paar dagen het idee dat er iets geks aan de hand was, hij voelde zich vreemd en er gebeurden allerlei kleine ongelukjes. Pas als hij met zijn fiets over de kop slaat en hard met zijn hoofd op de straatstenen belandt, komt hij erachter waarom dat zo is. Owen ontdekt dat er een onzichtbare wereld bestaat. Een wereld vol hoeders: bontgekleurde figuren uit het verleden die de mensen helpen bij hun dagelijks leven en ongelukjes voorkomen. Owen sluit vriendschap met Antje - zijn eigen hoeder - en gaat met haar mee naar de Hoederschool. Maar uiteraard loopt niet alles op rolletjes... Hoe komt het toch dat Owen de hoeders kan zien? En waarom is Owens vorige hoeder spoorloos verdwenen?

 

Op 20 september verschijnt Van vliegeren tot vogelspotten van Marianne Busser en Ron Schröder, met prenten van diverse illustratoren

Hét perfecte prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022!

Kijk eens écht goed om je heen, wat zie je dan? De wereld om ons heen gonst, bruist, fonkelt en straalt! In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met al het leuks dat je kan beleven in de natuur. Wat dacht je van vogelspotten, schatgraven, kamperen, picknicken of boomhutten bouwen? Keuze genoeg!

 

Op 21 september verschijnt Spijt! – Stripboek van Carry Slee en Ahmad Resh, met illustraties van Ralf van der Hoeven

Het stripboek van dé Carry Slee-klassieker: Spijt!

Jochem is het mikpunt van gepest op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen de leerlingen te horen dat Jochem na een schoolfeest niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Hij wil Jochem graag vertellen dat het hem spijt. Hopelijk is het nog niet te laat...

Auteurs
Boeken
Carry Slee - Juf Braaksel en de woeste achtervolging
Carry Slee

Juf Braaksel is terug! En hoe...

Tjerk Noordraven - Meester Spion
Tjerk Noordraven

Een grappige nieuwe serie over een meester die een spion blijkt te zijn!

Oirik - Owen en de dingen die niemand zag
Oirik

Een spannend en grappig avontuur over een onzichtbare wereld

Marianne Busser & Ron Schröder - Van vliegeren tot vogelspotten
Marianne Busser & Ron Schröder

Hét perfecte prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022!

Carry Slee - Spijt! - Stripboek
Carry Slee

Het stripboek van dé Carry Slee-klassieker: Spijt!

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: