Zoeken
Boeken in de pers - week 28
Juli is een mooie maand voor de boekenliefhebber en ook de pers heeft genoten van de boeken die de afgelopen weken zijn verschenen.

Boeken in de pers - week 28

Gepubliceerd op 18 juli, 2022 om 15:38, aangepast op 20 juli, 2022 om 16:16

Beste boekenliefhebber,

We zijn al halverwege juli, velen zijn al op vakantie vertrokken en de komkommertijd is begonnen. Misschien is dit de laatste boeken in de pers mail voor deze zomer, of misschien ook niet. Wie weet. ;) Maar jullie zullen in ieder geval nog van ons horen, want inspiratie hebben we genoeg om mensen aan te zetten tot het lezen van leuke boeken. Want leuke boeken, daar hebben wij er een hoop van! Als je TBR-pile al uit is of je wilt deze nog wat hoger maken zijn wij hier om je te helpen. Ontdek welke boeken deze week in de pers verschenen.

Non-fictie

Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Volgens 't Pallieterke schetst het boek van Johan Op de Beeck "de Franse revolutie als een kabbelend riviertje dat uitmondt in een kolkende stroom die alles op zijn weg meesleurt en verslindt." In De Franse Revolutie I vertelt Johan het verhaal van deze invloedrijke politieke omwenteling door de ogen van advocaat François Robert. 't Pallieterke kijkt in ieder geval al uit naar het tweede deel van een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis.

Eva Daeleman - En dan vraag ik me af: doe ik het wel goed, het leven?
In Bossy wordt Eva geïnterviewd over haar laatste boek En dan vraag ik me af: doe ik het wel goed, het leven?. Eva vertelt over het schrijfproces en hoe dit verschillend was ten opzichte van haar vorige boeken Omdat het kan en Woman Up. Volgens haar is dit boek "Voor mensen die perfectie nastreven. Voor mensen die heel veel energie steken in anderen, en er ook altijd goed voor willen doen. Voor mensen die denken dat ze de enige zijn. Voor mensen die zich veel vragen stellen." Tot slot sluiten ze het interview af met een mooie vraag: "Als je je afvraagt of je het wel goed doet, wat betekent goed dan voor jou?".

Goedele Liekens - Het vaginaboek
Goedele Liekens noemt Het vaginaboek "een pleidooi voor meer liefde en kennis rond de vagina" in Het Nieuwsblad. Dit zegt ze naar aanleiding van de cover van Playboy om het jubileum van de Duitse uitgave te vieren. Moest je benieuwd zijn naar de cover, deze kan je zien in de link hieronder. Goedele wou met Het vaginaboek alle taboes rond de vagina doorbreken. We zijn er volgens haar nog niet "De strijd is nooit gewonnen. (...) Dus hoe meer vulva's in beeld, hoe liever."


Culinair

Karola's Kitchen - Karola's kitchen: het kookboek
Het is ondertussen al 8 jaar geleden dat Karolien Olaerts van Karola's Kitchen haar eerste recepten deelde op een Facebookpagina. Haar eerste boek dateert van 2018 en momenteel is ze volop bezig aan haar vierde (!) boek. In een interview in De Standaard heeft ze het over haar visie over diëten en omschrijft ze haar keuken als "gefocust op groenten, voedzaam en evenwichtig. En vrij van regels." Haar ambitie is "aantonen dat groenterijk koken niets te maken heeft met konijnenvoer of dieetkost." Naast het interview kan je een heerlijk recept vinden.

Running BE tipt Karola's kitchen: het kookboek als zomerse boekentip. Want vakantie staat vaak gelijk aan meer tijd en dat betekent ook meer tijd om te koken. Karolien's kookboek staat vol met evenwichtige gerechten die lekker én makkelijk zijn. Daarnaast geeft ze ook tips om geen voedsel te verspillen en om seizoensgebonden te koken.

Auteurs
Boeken
Johan Op de Beeck - De Franse Revolutie I
Johan Op de Beeck

Tweedelig werk over een van de meest fascinerende episodes uit de wereldgeschiedenis

Eva Daeleman - En dan vraag ik me af: doe ik het wel goed, het leven?
Eva Daeleman

Dapper boek over eigen keuzes durven maken in je leven

Goedele Liekens - Het vaginaboek
Goedele Liekens

Herziene versie van Goedele-klassieker in een nieuw jasje!

Karolien Olaerts - Karola's Kitchen: het kookboek
Karolien Olaerts

Eindelijk, het langverwachte kookboek van Karola's Kitchen

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: