Zoeken
De Boekenweek van Jongeren is begonnen!
Eindelijk is het weer zover: de Boekenweek van Jongeren is weer aangebroken! Van 17 t/m 26 september worden de beste boeken voor jongeren weer in het zonnetje gezet. En een aantal van onze auteurs is daar dit keer onderdeel van!

De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

Gepubliceerd op 17 september, 2021 om 11:48, aangepast op 17 september, 2021 om 12:47

Onze auteur Khalid Boudou schreef namelijk een verhaal voor de 3PAK-bundel. Dat is een geschenkbundel met korte verhalen van drie topauteurs. Tijdens de Boekenweek van Jongeren is het geschenk verkrijgbaar bij boekhandels en bibliotheken. Daarnaast wordt 3PAK ook op scholen cadeau gedaan door docenten Nederlands. Ook voor dit jaar zijn er weer drie diverse auteurs gevraagd voor het geschenkboek. De auteurs die dit jaar 3PAK schrijven zijn, naast Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot.

Hier vind je al een voorproefje: lees- en luisterfragmenten uit 3PAK.

Op 25 september geeft onze eigen Pamela Sharon een toffe Writers Masterclass in de Bibliotheek Utrecht. Hier lees je meer over het programma en kan je een plekje reserveren (gratis voor leden, 5 euro voor niet-leden).

Bij YALFU, dat tijdens de afsluiting van de Boekenweek van Jongeren op 26 september plaatsvindt, zijn ook twee van onze auteurs te gast. Angie Thomas zal via een live verbinding iets vertellen over haar nieuwe boek De roos uit het beton en Pamela Sharon is ook aanwezig om te vertellen over haar boeken en schrijven voor jongeren. Meer over het programma vind je hier.

Kaartjes zijn hier nog te verkrijgen.

We wensen iedereen héél veel plezier deze week! 

 

Auteurs
Auteur: Khalid Boudou

Khalid Boudou (1974) werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, waarvoor hij het Gouden Ezelsoor voor bestverkochte debuut ontving. De gelijknamige film en tv-serie werden eveneens een groot succes. Ook zijn tweede roman, De President, werd verfilmd. Zijn young adult-roman Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar scholen om lezingen, workshops en optredens te geven. Met zijn humoristische schrijfstijl en optredens weet hij veel jongeren aan te spreken.

Auteur: Pamela Sharon

Pamela Sharon is verzot op schrijven, jurkjes en chai latte. Bij meerdere schrijfwedstrijden viel ze in de prijzen. Ze debuteerde met het intrigerende en verrassende De geur van groen, waarmee ze tweede werd in de Moon YA Contest. Het werd genomineerd voor zowel de Jonge Jury als het Beste Boek voor Jongeren en verschijnt binnenkort in Duitsland in vertaling. Haar tweede YA-boek, Wie ik gisteren was, verscheen in 2021.

Auteur: Angie Thomas

Angela Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give was haar debuut en werd verfilmd door Fox 2000. Ook haar tweede boek, Niet te stoppen, werd verfilmd. De roos uit het beton is de prequel op THUG en verscheen in 2021. In 2023 verschijnt bij Moon het eerste deel in haar nieuwe trilogie voor 10+.

Boeken
Khalid Boudou - Pizzamaffia
Khalid Boudou

Het bekroonde YA-debuut van Khalid Boudou nu ook als audioboek!

Khalid  Boudou - Pizzamaffia slaat door
Khalid Boudou

De pizzamaffia is back: hét langverwachte vervolg op jongerenhit Pizzamaffia! Leeftijd: 12+

Angie Thomas - De roos uit het beton
Angie Thomas

De prequel op The Hate U Give : het verhaal van Starrs vader

Pamela Sharon - Wie ik gisteren was
Pamela Sharon

Een actuele YA-roman over jezelf kwijtraken in een digitale wereld

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: