Zoeken
Khalid Boudou - Pizzamaffia

Pizzamaffia

Khalid Boudou

Pizzamaffia

Khalid Boudou

Bestel nu
Omschrijving

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en een leven met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizza-oorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Boudou's werk om bekend staat.

Fragment

Auteur: Khalid Boudou
Auteur

Khalid Boudou werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, dat ook succesvol verfilmd werd. Zijn young adult-boek Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is ook verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar door scholen om toegankelijke lezingen, workshops en optredens te geven.

Edities & Details
Audio download: Pizzamaffia - Khalid Boudou
ISBN: 9789048863778
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 16-09-2021
Prijs: € 12,99
Speelduur: 343 minuten

Bestel

Paperback: Pizzamaffia - Khalid Boudou
ISBN: 9789048849468
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-09-2019
Prijs: € 16,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Paperback: Pizzamaffia - Khalid Boudou
ISBN: 9789048808816
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 15-02-2011
Prijs: € 17,50
Omvang: 255 pagina's

Bestel

Digitale download: Pizzamaffia - Khalid Boudou
ISBN: 9789048803606
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-09-2009
Prijs: € 9,99
Omvang: 255 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Moon Voorlezer: Khalid Boudou NUR: 284 - Fictie 13 - 15 jaar NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Kinderen / tieners: fictie en waargebeurde verhalen THEMA: Kinderen / tieners: fictie: actie- en avonturenverhalen THEMA: Kinderen / tieners: fictie: humor THEMA: Leeftijdscategorie: vanaf ca. 13 jaar THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: families en familieproblemen THEMA: Kinderen / tieners: algemeen: recht, politie en misdaad THEMA: Kinderen / tieners: fictie: familie en thuis THEMA: Kinderen / tieners: fictie: misdaad en mysterie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie BISAC: JUVENILE FICTION / Action & Adventure / General BISAC: JUVENILE FICTION / Family / Parents BISAC: JUVENILE FICTION / Law & Crime
Nieuws
De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

De Boekenweek van Jongeren is begonnen!

Eindelijk is het weer zover: de Boekenweek van Jongeren is weer aangebroken! Van 17 t/m 26 september worden de beste boeken voor jongeren weer in het zonnetje gezet. En een aantal van onze auteurs is daar dit keer onderdeel van! Lees meer »

Meer boeken
Nele Van den Broeck - Iemand anders
Nele Van den Broeck
Lisa Maschhaupt - Niet mals
Lisa Maschhaupt
Frank Nellen - De onzichtbaren
Frank Nellen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: