Zoeken
Quarantaine tips
Het coronavirus heeft inmiddels een grote impact op ons dagelijks leven. School en werk is zoveel mogelijk naar huis verplaatst, en ook in onze vrije tijd worden we opgeroepen zoveel mogelijk binnen te blijven.

Quarantaine tips

Gepubliceerd op 2 april, 2020 om 00:00, aangepast op 10 juni, 2021 om 11:39

Dat lijkt natuurlijk vreselijk saai, maar gelukkig kun je ook thuis hártstikke veel beleven. Met behulp van een boek natuurlijk, want van lezen krijg je nooit genoeg! Heb je thuis alle boeken uit je boekenkast al uit? Dan hebben we hier wat leuke tips voor je. Alle boeken zijn in fysieke vorm te bestellen bij jouw favoriete lokale boekhandel (gelukkig gaat de pakketbezorging nog gewoon door!) óf je kunt natuurlijk voor een e-book of luisterboek kiezen. Wist je dat er op dit moment ook leuke acties zijn? Zo zijn veel e-books afgeprijsd bij de online boekwinkel en zijn er veel luisterboeken (gratis, zonder abonnement!) via de app van de Luisterbieb te beluisteren. En ook op Spotify vind je een aantal van onze luisterboeken!

De engste serie ooit – Tjerk Noordraven (9+)

Ken jij de ijzingwekkend spannende griezelserie van Tjerk Noordraven al? Vorige maand is alweer het vierde boek uitgekomen, Het schedelrijk. Alle boeken zitten vol zombies, vampiers en andere enge wezens… En wil je meer weten over deze en héél veel andere monsters? Die zijn allemaal te vinden in Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan. Ben jij dapper genoeg om deze serie te lezen? Tip: Deel 1, Het nieuwe spookhuis, is nu voor maar € 4,99 als e-book te krijgen bij de online boekwinkel.

 


Waar het licht is – Jennifer Niven (YA)

Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, dan kan ze eindelijk het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich laten en niet wordt ze niet langer geconfronteerd met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.

Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch' geheim angstvallig, maar kent ze wel al zijn geheimen?

In februari verscheen de prachtige Netflix-film All the bright places. Als je geen genoeg kunt krijgen van Violet en Finch en dieper in hun verhaal wilt duiken, lees dan ook het boek waar de film op gebaseerd is! Óf je leest natuurlijk eerst dit adembenemende boek, zodat je daarna lekker een avondje kunt netflixen. ;)

 

 

De wolventemmer – Barbara Jurgens (11+)

Dit superspannende boek kun je nu gratis via de Luisterbieb verkrijgen in luisterboek-vorm! Oók als je geen abonnement hebt. Als je van een spannend avontuur in de natuur vol met vriendschap én wolven houdt, is dit boek perfect voor jou. En als je nog niet klaar bent met Runa, kun je meteen verder in deel 2, De wolventemmer – Opgejaagd.

 

 

 

Alle kleuters! – Carry Slee (4+)

Deze dikke omnibus staat boordevol leuke verhalen – of je ze nou voor het eerst leest of al kent, je zult je zeker niet vervelen. Vooral niet met de mooie nieuwe illustraties van Eefje Kuijl!

 

 

 

 

 

 

 

De geur van groen – Pamela Sharon (YA)

Gelukkig vertelt May-Lin haar hoe kleuren ruiken en voelen. Zij creëert daarmee een wereld voor hen samen. Dan gebeurt er op een dag iets wat Raafs leven helemaal op zijn kop zet en alle kleuren laat verdwijnen. In een wereld die niet alleen haar kleur maar ook haar glans kwijt is, moet Raaf haar eigen weg zien te vinden.

Dit prachtige YA-debuut van eigen bodem staat op de tiplijst van de Jonge Jury! En misschien nog wel leuker – het e-book is nu voor maar € 4,99 verkrijgbaar bij de online boekhandel. Dit is je kans om ‘m te scoren en te lezen, net op tijd om je stem nog uit te brengen voor 2 mei. ;) Zouden wij én Pamela heel leuk vinden!

 

 

Het dikke dierenboek – Marianne Busser & Ron Schröder ( 4+)

Dit boek gaat over de allerleukste dierentuindieren, van de bever tot de giraf en van de reuzenschildpad tot de zebra. Het staat vol met leuke én leerzame versjes, zo ben je lekker aan het lezen en leer je tegelijkertijd gekke weetjes over jouw favoriete dieren! Deze maand zal ook Het dikke vaderlandse dierenboek verschijnen, vol met versjes over alle dieren die in Nederland en België wonen.

 

 

Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg 

Auteurs
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: