Zoeken
Horizon: een nieuwe Vlaamse uitgeverij met ambitie en lef
Uitgeverij Horizon is opgericht door Geert Cortebeeck, onder de vleugels van Overamstel uitgevers, en specialiseert zich in non-fictie boeken die over maatschappelijk relevante thema’s gaan die lezers van alle leeftijden interesseren, inspireren of ontroeren.

Horizon: een nieuwe Vlaamse uitgeverij met ambitie en lef

Gepubliceerd op 3 april, 2015 om 00:00, aangepast op 16 augustus, 2021 om 11:00

Martijn Griffioen, algemeen directeur van Overamstel uitgevers: ‘Het is onze ambitie om grensoverschrijdend te opereren. Wij zien grote mogelijkheden op de Vlaamse markt. De oprichting van Uitgeverij Horizon is een eerste – maar zeker niet de laatste – belangrijke stap om ook buiten Nederland een vooraanstaande positie in de boekenbranche in te nemen.’

Geert Cortebeeck vertrok eind 2014 als uitgever non-fictie bij Manteau, waar hij vele bestsellers acquireerde: van televisie-gerelateerde titels als FC De Kampioenen, Tomtesterom en Brave Little Belgium, tot succesvolle ‘seksboeken’ van de hand van Goedele Liekens, over actualiteitsboeken als Het generatiepact en De parachutemoord, tot historisch werk van Napoleon-kenner Johan Op de Beeck en WOII-specialist Pieter Serrien.

Geert Cortebeeck: ‘Non-fictie boeken verruimen onze horizon. Het is precies deze diepgang die de samenwerking met auteurs die hun kennis willen delen zo boeiend maakt. Dat auteurs enthousiast onze nieuwe uitgeverij omhelzen, verheugt mij ten zeerste.’

Als acquirerend redacteur is Barbara Ceuleers aan zijn team toegevoegd. Zij werkte bij Standaard Uitgeverij al samen met Cortebeeck en kwam over van radiostation Nostalgie om terug te keren naar haar eerste liefde: het boek.

De eerste folder met nieuwe titels wordt momenteel verspreid en bevat een brede waaier aan onderwerpen:

De marketing en verkoop van Overamstel uitgevers in België wordt verzorgd door L&M Books. Lies Maes staat in voor de marketing van Horizon.

Overamstel uitgevers werd in 2007 opgericht onder de naam Dutch Media en is een van de grootste zelfstandige, onafhankelijke uitgeverijen in Nederland, met de toonaangevende imprints Lebowski, Hollands Diep, Meridiaan, The House of Books, Moon en Carrera.

Overamstel uitgevers publiceert het werk van auteurs als Anthony Doerr, Agatha Christie, Daphne Deckers, Tess Gerritsen, John Williams, Susan Smit, Heleen van Royen, Carry Slee, Arnon Grunberg, Charles Bukowski, Hilary Mantel, Charles Lewinsky, Graham Swift en Eimear McBride. 

Auteurs
Auteur: Goedele Liekens

Goedele Liekens is tv-presentatrice, klinisch psychologe en seksuologe. Nadat ze jarenlang de leading lady van de Vlaamse televisie was, presenteert Goedele tv-programma's over seks op RTL in Nederland en Channel 4 in Engeland. Als voorvechtster van een betere seksuele beleving schreef ze verscheidene boeken, die bestsellers werden in binnen- en buitenland. Het vaginaboek (2005) was haar eerste en bestverkochte boek.

Auteur: Fleur van Groningen

Fleur van Groningen (1982) is schrijfster, journaliste, columniste en cartooniste voor onder meer Het Nieuwsblad. Naast de bestseller Leven zonder filter (2017) verschenen van haar hand ook Haal het slechtste uit jezelf (2011), Dat kleine geluk (2015) en Mijn kind, mijn spiegel (2020).

Boeken
Fleur van Groningen - Dat kleine geluk
Fleur van Groningen

Goedele Liekens - Superseks in 10 stappen
Goedele Liekens

Superseks in 10 stappen.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: