Zoeken
Eileen Myles - Chelsea Girls

Chelsea Girls

Eileen Myles

De nietsontziende memoires van 'de rockster van de moderne poëzie'. Voor fans van Chris Kraus, Patti Smith en Maggie Nelson.
Chelsea Girls

Eileen Myles

De nietsontziende memoires van 'de rockster van de moderne poëzie'. Voor fans van Chris Kraus, Patti Smith en Maggie Nelson.
Bestel nu
Omschrijving

Met Chelsea Girls maakt Myles een documentaire van haar leven, die niet alleen haar eigen identiteit verkent maar ook die van een hele feestende, flitsende, ten onder gaande generatie. Ze fileert haarfijn haar kindertijd in Arlington toen ze op een strenge katholieke school zat en de impact van de dood van haar alcoholistische vader waarvan zij de enige getuige was. Eileen was voorbestemd voor grootse dingen, van dat besef was ze altijd al doordrongen, dus na haar studie verhuist ze naar New York om schrijver te worden. De verhalen wervelen voort in een razend tempo en tonen een scherp en vaak smoezelig beeld van de New Yorkse kunstscene uit de jaren '70 en '80. Seks, drugs en alcohol vullen de leegtes en maskeren de doelloosheid van het bestaan, maar daarnaast zijn er ook de notitieboekjes die voller en voller worden. Eileen schrijft zonder terughoudendheid of zelfcensuur, ze registreert - alles.

Auteur: Eileen Myles
Auteur

Eileen Myles (1949) is de auteur van twintig boeken en ontving talloze prijzen voor haar werk, waaronder vier Lambda Book Awards. BUST Magazine noemde haar 'de rockster van de moderne poëzie'. Naast haar vele dichtbundels schreef ze onder andere de romans Chelsea Girls, Cool for You en Inferno: A Poet's Novel. Ze reist door heel Noord-Amerika en Europa om lezingen te geven over queer-identiteit, het schrijverschap en kunst. Recent brak ze door bij het grote publiek door de populaire Netflix-serie Transparent, waarin haar werk wordt geciteerd.

Edities & Details
Paperback: Chelsea Girls - Eileen Myles
ISBN: 9789048850037
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-03-2019
Prijs: € 22,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: Chelsea Girls - Eileen Myles
ISBN: 9789048836123
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 12-04-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Anniek Kool Vertaler: Evi Hoste NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Biografie: algemeen THEMA: Genderstudies: vrouwen en meisjes THEMA: Met betrekking tot lesbiënnes THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Vertaalde fictie BISAC: FICTION / Literary BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Women BISAC: FICTION / LGBT / Lesbian
Meer boeken
Senta Rich - Hotel 21
Senta Rich
Daniel Mason - North Woods
Daniel Mason
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: