Zoeken
A.C. Baantjer - Een lijk in de kast

Een lijk in de kast

A.C. Baantjer

Een lijk in de kast

A.C. Baantjer

Bestel nu
Omschrijving

Op een mooie zomerdag, als de Jordaan zucht en steunt van de hitte, werkt rechercheur Peter van Opperdoes op het oude bureau Raampoort. Toch is Van Opperdoes niet echt eenzaam, want hij heeft altijd zijn overleden vrouw nog, met wie hij gesprekken kan voeren en aan wie hij om raad kan vragen.

Dan komt een jonge vrouw bij Van Opperdoes op het bureau langs. Zij vertelt zojuist in een woning te zijn geweest, die ze op het punt staat te huren. Van de makelaar kreeg ze de sleutels, want ze wilde het huis eerst bezichtigen voordat ze definitief 'ja' zou zeggen. De makelaar had bovendien gezegd dat er 'iets' in de woning was gebeurd, maar dat alle nu netjes en schoon was. Bij binnenkomst schrok ze zich wild - in de woning lagen twee lijken. Peter van Opperdoes, in zijn eentje op het bureau omdat zijn jonge collega Jacob op de camping zit, loopt met haar mee naar de woning. Dit wil hij met eigen ogen aanschouwen. Hij opent de deur, maar de woning is leeg.

Jacob, die trouw iedere dag even met zijn oude vriend belt om te vragen hoe het hem vergaat, komt onder veel gemopper van zijn vrouw snel terug naar Amsterdam, om dit onderzoek vol mysterieuze wendingen samen met Van Opperdoes op te lossen.

Fragment

Auteur: Ab Baantjer
Auteur

Nadat zijn 70ste boek over De Cock was verschenen, gaf Baantjer in een uitzending van Het Gesprek bekend een nieuw boek te gaan schrijven. Dit deed hij samen met Simon de Waal, welke verscheen in 2009 met de titel Een Rus in de Jordaan. In april 2010 verscheen van het schrijversduo het boek Een lijk in de kast. Hun derde boek samen verscheen na de dood van Appie, namelijk in oktober 2010, Een dief in de nacht. Simon de Waal heeft de televisieserie van De Cock geschreven en is zelf tevens rechercheur.Eind augustus 2010, op 29 augustus om precies te zijn overlijdt Appie Baantjer op 86-jarige leeftijd nadat hij korte tijd ziek is geweest. Hij leed aan een agressieve vorm van slokdarmkanker.

Edities & Details
Paperback: Een lijk in de kast - A.C. Baantjer
ISBN: 9789048850310
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-04-2019
Prijs: € 19,99
Omvang: 160 pagina's

Bestel

Audio download: Een lijk in de kast - A.C. Baantjer
ISBN: 9789048847464
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 31-08-2018
Prijs: € 9,99
Speelduur: 230 minuten

Bestel

Digitale download: Een lijk in de kast - A.C. Baantjer
ISBN: 9789048806331
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2010
Prijs: € 9,99
Omvang: 157 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Voorlezer: Sander de Heer NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie THEMA: Misdaad en mysterie: politieserie BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Police Procedural
Meer boeken
Volker Kutscher - Schaduw over Berlijn
Volker Kutscher
Robert van Gulik - Halssnoer en kalebas
Robert van Gulik
Robert van Gulik - Moord op het maanfeest
Robert van Gulik
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: