Zoeken
Wilco van Rooijen - Overleven op de K2

Overleven op de K2

Wilco van Rooijen

Overleven op de K2

Wilco van Rooijen

Bestel nu
Omschrijving

Een op de vijf bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden zeventien klimmers uit verschillende internationale teams in augustus 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlandse Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalden de top, samen met expeditiegenoten Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaakten voor de afdaling voltrok zich een ramp.
Expeditieleider Wilco van Rooijen vertelt in Overleven op de K2 het onwaarschijnlijke verhaal van deze rampzalige expeditie. Een ijslawine in de bottleneck sloeg de veiligheidslijnen weg en maakte daarmee een veilige afdaling onmogelijk. Een aantal uren later bleken elf klimmers de terugtocht niet te hebben overleefd, waaronder McDonnell uit Van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. In deze uitgebreide en herziene editie blikt Van Rooijen, vier jaar na dato, terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok. Maar hij kijkt ook vooruit, naar toekomstige expedities.

Edities & Details
Paperback: Overleven op de K2 - Wilco van Rooijen
ISBN: 9789048852604
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 22-08-2019
Prijs: € 19,99
Omvang: 250 pagina's

Bestel

Digitale download: Overleven op de K2 - Wilco van Rooijen
ISBN: 9789048814947
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-02-2012
Prijs: € 6,99
Omvang: 217 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 483 - Bergsporten NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Klimmen en bergbeklimmen THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Hobby‘s BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Adventurers & Explorers BISAC: NATURE / General BISAC: SPORTS & RECREATION / Mountaineering
Meer boeken
Prins Harry - Reserve
Prins Harry
Karlijn van Houwelingen - Komt een olifant bij de rechter
Karlijn van Houwelingen
Laura Buelinckx - Ministerie van Hysterie
Laura Buelinckx
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: