Zoeken
Elisabeth Mollema - Siggi & de Vikingen - De vloek van Freya

Siggi & de Vikingen - De vloek van Freya

Elisabeth Mollema

Waanzinnig grappig en spannend eerste deel van nieuwe serie over Vikingen
Siggi & de Vikingen - De vloek van Freya

Elisabeth Mollema

Waanzinnig grappig en spannend eerste deel van nieuwe serie over Vikingen
Bestel nu
Omschrijving

Het eiland van de vikingen is vervloekt door Freya. Iedereen die probeert weg te varen, komt in een verschrikkelijke storm. Siggi is vastberaden om de vloek van Freya op te lossen. Dat valt nog niet mee, want veel hulp van zijn vrienden krijgt hij niet. Die zijn veel te druk met stoeien, honing eten en rare drankjes brouwen. En dan wordt zijn werk ook nog voortdurend gesaboteerd. Gaat het hem ooit lukken?

Fragment

Quotes
https://www.hebban.nl/recensies/anouk-van-bruggen-over-de-vloek-van-freya
'Hebban'
Anouk van Bruggen
http://www.boekenbijlage.nl/gevangen-door-een-vloek/
'Siggi woont samen met zijn oom en tante en nog vele andere Vikingen op een heel klein eilandje. De bewoners kunnen het eiland niet verlaten vanwege een vloek, waardoor ze zich vreselijk vervelen. De Vikingen hebben de meest vreemde hobby's bedacht om hun tijd door te brengen. Zo tilt oom Knut varkens en tante Ursula tilt Oom Knut. Maar tante Brunhilde heeft pas echt een rare hobby: zij rijgt kettingen van gedroogde insecten die vreselijk stinken! Eigenlijk zijn alle eilandbewoners een beetje raar. Op een dag spoelen twee schipbreukelingen aan op het eiland en omdat ze last hebben van geheugenverlies hebben de Vikingen namen voor ze bedacht: Sip en Slungel. De mannen worden gebruikt als slaven en moeten allerlei vervelende klusjes voor de Vikingen doen, maar ze zinnen op een plan om te ontsnappen van het vreselijke eiland en de nog vreselijkere Vikingen.
De Vikingen willen niets liever dan het eiland verlaten, maar door de vloek van Freya komen ze altijd weer in een storm terecht, zodra ze het wagen in een boot de zee op te gaan. Daarna worden ze telkens teruggeworpen op het strand. Niemand weet nog waardoor de vloek is ontstaan. Siggi besluit het raadsel op te lossen, maar waar moet hij beginnen? Als hij op een dag een heuvel afrent, struikelt hij over een bot. In het bot staan vreemde tekens gekrast. Zijn oom heeft wel eens verteld dat de tekens runentekens zijn, en dat dit het oude alfabet van de Vikingen is, maar niemand kent het nog. Siggi besluit het runenalfabet te ontcijferen. Hij vraagt de bewoners om alles te verzamelen waarop de tekens staan. De eilandbewoners helpen hem graag, want ze willen allemaal dolgraag van het eiland af! Behalve ... de twee slaven. Zij zijn bang dat ze achter worden gelaten door de Vikingen en besluiten Siggi's plan te dwarsbomen. Ze willen hem zelfs uit de weg ruimen! Zal het Siggi met al die tegenwerking lukken het raadsel op te lossen?
Dit boek is heerlijk luchtig, bevat veel humor en de grappige illustraties versterken dat nog eens. Gelukkig is het boek voorzien van een behoorlijke hoeveelheid illustraties, zoals tegenwoordig steeds vaker gebruikelijk is. Ik herinner me nog als kind dat ik het zo jammer vond dat, hoe ouder je werd, boeken steeds minder illustraties bevatten. Ik ben dan ook heel blij te zien dat men de kracht van illustraties heeft (her)ontdekt en dat ze het lezen ook voor oudere kinderen een stuk leuker maken. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken, niet al te lange zinnen en niet teveel moeilijke woorden. Kortom: een perfect boek om je eens heerlijk bij te ontspannen en even lekker te kunnen lachen!'
Corine Gorter
CooleSuggeties.nl
'Recensie'
Auteur: Elisabeth Mollema
Auteur

Elisabeth Mollema (1949) heeft meer dan 70 kinderboeken op haar naam staan en werd meermaals getipt door de Nederlandse Kinderjury. Ze schreef o.a. de spannende boeken voor 8+ over Siggi & de Vikingen en vijf stoere AVI-bundels over speurhelden Mo en Tijger.

Edities & Details
Paperback: Siggi & de Vikingen - De vloek van Freya - Elisabeth Mollema
ISBN: 9789048855841
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 27-12-2019
Prijs: € 22,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Gebonden: Siggi & de Vikingen - De vloek van Freya - Elisabeth Mollema
ISBN: 9789048838219
Uitgave: Gebonden
Status: Niet beschikbaar
Datum: 23-01-2017
Prijs: € 14,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Digitale download: Siggi & de Vikingen - De vloek van Freya - Elisabeth Mollema
ISBN: 9789048838226
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 23-01-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Moon NUR: 282 - Fictie 7 - 9 jaar THEMA: Kinderen / tieners: algemeen: avonturiers en vogelvrijen BISAC: JUVENILE NONFICTION / Adventure & Adventurers
Meer boeken
Tjerk Noordraven - Monster Zoo 2
Tjerk Noordraven
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: