Zoeken
J.G. Ballard - High-Rise

High-Rise

J.G. Ballard

Een bloedstollende satire op een samenleving waarin het enige doel is hogerop te komen
High-Rise

J.G. Ballard

Een bloedstollende satire op een samenleving waarin het enige doel is hogerop te komen
Bestel nu
Omschrijving

'Later, terwijl hij op zijn balkon de hond aan het opeten was...' Zo begint J.G. Ballard zijn dystopische visie op het Londen van de jaren '70. In een luxueuze torenflat van veertig verdiepingen ontstaat een klassenoorlog, met op de vijfentwintigste verdieping, te midden van de chaos, de arts Robert Laing. Na zijn scheiding verhuist hij naar de van alle gemakken voorziene flat: een gym, een supermarkt, een weelderige tuin op het dak, en hoe hoger je komt, hoe duurder de appartementen zijn.
Robert Laing valt al snel in de smaak bij zijn intrigerende bovenbuurvrouw Charlotte Melville, die met haar zoontje een verdieping boven hem woont. Op de onderste verdieping huist de documentairemaker Richard Wilder, die zo zijn eigen ideeën heeft over de bewoners van de bovenste regionen.
Het duurt niet lang voor de bewoners alleen nog maar oog hebben voor wat er in de flat gebeurt. Alle normen en waarden verdwijnen als sneeuw voor de zon en afgunst, lust en haat vieren hoogtij. High-Rise is een ongekend scherpe en visionaire satire op een samenleving die steeds individueler wordt, waarin niemand elkaar meer het licht in de ogen gunt en 'de ander' niet meer dan een obstakel is om - letterlijk - hogerop te komen.

Fragment

Quotes
Martin Amis
'Een intens en levendig gekkenhuis dat in je hoofd blijft.'
de Volkskrant
'Indrukwekkende dystopie (...) vergelijkbaar met William Goldings Lord of the flies.'
Hans Bouman
8WEEKLY
'Voor een veelzijdig schrijver als J.G. Ballard is het gesneden koek om een bizarre situatie te creëren in een ogenschijnlijk normale samenleving. Zijn verbeelding is grenzeloos als het gaat om het oprekken van de menselijke omgangsvormen.'
Tzum
'Een beangstigende toekomstroman waarvan niemand wil dat het werkelijkheid wordt'
Wiebren Rijkeboer
Vice
'Dit boek is geen nachtmerrie: het is een mogelijk toekomstbeeld. Dit kan onze generatie nog overkomen'
Auteur: J.G. Ballard
Auteur

J.G. Ballard (1930-2009) was een Britse romanschrijver en een sleutelfiguur in de New Wave-beweging in sciencefiction. Zijn bekendste werken zijn The Atrocity Exhibition, The Empire of the Sun, Crash en natuurlijk High-Rise. Veel van zijn boeken werden verfilmd, door onder anderen Steven Spielberg (Empire of the Sun) en David Cronenberg (Crash). High-Rise werd in 2015 verfilmd, met in de hoofdrollen Tom Hiddleston, Jeremy Irons en Sienna Miller.

Edities & Details
Paperback: High-Rise - J.G. Ballard
ISBN: 9789048857401
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-03-2020
Prijs: € 19,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Digitale download: High-Rise - J.G. Ballard
ISBN: 9789048838318
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 29-05-2017
Prijs: € 9,99
Omvang: 208 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Irving Pardoen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Sciencefiction THEMA: Dystopische en utopische fictie THEMA: Klassieker BISAC: FICTION / Classics BISAC: FICTION / Science Fiction / General BISAC: FICTION / Dystopian
Meer boeken
Kayte Nunn - Het Zijden Huis
Kayte Nunn
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: