Zoeken
Willem Vissers - Meisjesdromen

Meisjesdromen

Willem Vissers

Van EK-debuut tot WK-finale in tien jaar
Meisjesdromen

Willem Vissers

Van EK-debuut tot WK-finale in tien jaar
Omschrijving

'De vrouw die nooit schiet, de vrouw die vond dat ze beter moest leren schieten, ja die vrouw, die schoot woensdag. Zomaar. Een laag schot van Jackie Groenen, van even buiten het strafschopgebied, diagonaal, bracht Nederland woensdag in de finale van het WK voor vrouwen'.
Met deze alinea beschreef Willem Vissers in de Volkskrant de entree van de vrouwenploeg in de finale van het WK tegen de Verenigde Staten. De finale, ongelooflijk. De term droom viel. Meisjes dromen zeker zoveel als jongens, ook over voetbal. Hoe vaak Lieke Martens, Jackie Groenen, Vivianne Miedema en al die anderen niet vertelden over hun dromen als kind, toen ze mijmerden over een leven als voetbalprof. Maar voetbalprofs waren mannen. De posters van voetballers op de kamers van meisjesdromers waren van mannen: Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben. Vivianne Miedema huilde toen Nederland in 2010 de finale van het WK verloor van Spanje. Daar zat ze dan met haar verdriet, met haar shirt van idool Robin van Persie.
Maar zie: opeens ging het snel. Ook vrouwen kregen de kans om genoeg geld te verdienen met voetbal. Ze konden leven als prof. Niet met een miljoenensalaris, doch bovenmodaal. En op 7 juli 2019 stonden Vivianne Miedema en alle andere meisjesdromers zelf in de finale van het WK, in Lyon, tegen de Verenigde Staten. Na afloop huilde Miedema, omdat ze de finale had verloren.
'Meisjesdromen, van EK-debuut tot WK-finale in tien jaar', is een verslag over de opkomst van het vrouwenvoetbal vanaf de eerste plaatsing voor een eindtoernooi tot de finale van Lyon , tien jaar later. Gedocumenteerd met columns, verslagen, interviews en reportages uit de Volkskrant van Willem Vissers, die in die tien jaar alle WK's en EK's bezocht. Met een voorwoord van pionier Vera Pauw.

Auteur: Willem Vissers
Auteur

Willem Vissers (Echt, 1964) is auteur en sportjournalist. Hij studeerde af aan de Academie voor de Journalistiek en trad als sportjournalist in dienst bij het ANP. Sinds 2015 is hij Chef Sport bij de Volkskrant. Ook is hij regelmatig te zien als analyticus bij NOS Studio Voetbal.

Edities & Details
Paperback: Meisjesdromen - Willem Vissers
ISBN: 9789048860944
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 16-11-2020
Prijs: € 19,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Paperback: Meisjesdromen - Willem Vissers
ISBN: 9789048853472
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 22-07-2019
Prijs: € 15,00
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: Meisjesdromen - Willem Vissers
ISBN: 9789048853489
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 22-07-2019
Prijs: € 9,99
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Inside NUR: 489 - Sportverhalen THEMA: Balsporten en balspelen BISAC: SPORTS & RECREATION / Soccer
Meer boeken
Willem Vissers - Jongensdromen
Willem Vissers
Thijs Zonneveld - Altijd koers
Thijs Zonneveld
Michel van Egmond - De wereld volgens GIJP
Michel van Egmond
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: