Zoeken
Malte Herwig - De grote Kalanag

De grote Kalanag

Malte Herwig

Hoe Hitlers favoriete goochelaar de oorlog verloor maar de wereld veroverde.
De grote Kalanag

Malte Herwig

Hoe Hitlers favoriete goochelaar de oorlog verloor maar de wereld veroverde.
Bestel nu
Omschrijving

Kalanag, geboren als Helmut Schreiber, was de bekendste en grootste ster van naoorlogs Duitsland. Als goochelaar genoot hij van internationale bekendheid in de jaren vijftig. Het publiek was altijd onder de indruk van zijn briljante, buitensporige en exotische shows. Maar Kalanags grootste truc was het laten verdwijnen van zijn dubieuze naziverleden. Als filmproducent en voorzitter van de Magische Zirkel had hij nauwe banden met nazikopstukken zoals Hitler en Goebbels. Kalanag zette zich ook in voor het nationaalsocialisme door het produceren van de enige antisemitische musical uit het nazitijdperk en het beïnvloeden van het politiek conformisme van Duitse goochelaars. Gebaseerd op diepte-interviews en intensief onderzoek beschrijft Malte Herwig het complexe leven van een man die de vele tegenstellingen belichaamde van tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Fragment

Auteur: Malte Herwig
Auteur

Malte Herwig is een bekroond schrijver en journalist, werkzaam voor Duits- en Engelstalige media, zoals Der Spiegel, New York Times en de BBC. Herwig schreef internationale bestsellers zoals Post-War Lies: Germany and Hitler's Long Shadow (Scribe Publications, 2014) en The Woman Who Says No (Greystone Books, 2016) en de kritische biografie over Nobelprijs-winnaar Peter Handke (2020). Zijn podcast Faking Hitler over de vervalste dagboeken van Hitler werd nummer 1 op Apple podcasts in Duitsland. Hij heeft zijn doctoraat behaald aan University of Oxford en is gasthoogleraar geweest op Harvard University en University of London.

Edities & Details
Paperback: De grote Kalanag - Malte Herwig
ISBN: 9789048863068
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 21-03-2022
Prijs: € 29,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Digitale download: De grote Kalanag - Malte Herwig
ISBN: 9789048863075
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-03-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 350 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Vertaler: Davida van Dijke NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie: kunst en amusement BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Artists, Architects, Photographers
Nieuws
Overamstel in de media week 15

Overamstel in de media week 15

Afgelopen week bij Overamstel… Lees meer »

Overamstel in de media week 12

Overamstel in de media week 12

Afgelopen week bij Overamstel… Lees meer »

Meer boeken
Nasrdin Dchar - Nasrdin
Nasrdin Dchar
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: