Zoeken
Niels Roelen - Soldaat in Uruzgan

Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Soldaat in Uruzgan

Niels Roelen

Bestel nu
Omschrijving

Vanaf het moment dat de eerste kogels hem om de oren vliegen, weet kapitein Vik de Wildt dat alles anders is dan hij zich had voorgesteld. Een jaar lang hebben zijn 150 mannen zich kunnen voorbereiden op deze missie. Toen de politiek besloot deel te nemen aan de oorlog in Afghanistan, stond hun leven opeens in het teken van dat ene doel: de uitzending. Vanaf dat moment trainden, leefden, aten en dronken ze Afghanistan.

Soldaat in Uruzgan volgt de missie van kapitein Vik de Wildt en geeft een indringend beeld van de fysieke en psychische strijd van soldaten die uitgezonden worden. Met veel oog voor detail volgen we de soldaten vanaf het vertrek van een winderige militaire basis in Nederland naar het bloedhete zuiden van Afghanistan: Uruzgan. Nachtelijke patrouilles door onherbergzaam gebied, onverwachte aanvallen van de taliban, de onberekenbare dreiging van bermbommen, een bevolking die snakt naar hulp en rust, het eerste begin van infrastructurele wederopbouw en vooral de prestaties van soldaten onder extreme druk.

Auteur: Niels Roelen
Auteur

Edities & Details
Digitale download: Soldaat in Uruzgan - Niels Roelen
ISBN: 9789048803354
Uitgave: Digitale download
Status: Niet op voorraad
Datum: 01-09-2009
Prijs: € 7,99
Omvang: 271 pagina's

Bestel

Paperback: Soldaat in Uruzgan - Niels Roelen
ISBN: 9789048802319
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-06-2009
Prijs: € 17,90
Omvang: 271 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Militaire geschiedenis: conflicten na de Tweede Wereldoorlog THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Waargebeurde oorlogsverhalen en gevechtsverhalen THEMA: Biografie: historisch, politiek en militair THEMA: Begin 21e eeuw c 2000 tot c 2050 THEMA: Afghanistan BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Military BISAC: FICTION / War & Military BISAC: HISTORY / Military / Afghan War (2001-) BISAC: NON-CLASSIFIABLE
Meer boeken
Leon de Winter - VSV
Leon de Winter
Carry Slee - Zijn jongen
Carry Slee
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: