Zoeken
Whitney Scharer - Het gouden uur

Het gouden uur

Whitney Scharer

Het gouden uur

Whitney Scharer

Bestel nu
Omschrijving

Langzaam komen er een paar vage herinneringen boven. De geur van benzine. Een garage. Een stem. Hij fluistert iets in haar oor, maar zijn woorden willen niet kristalliseren. Het is niet dat ze het zich niet wil herinneren, ze kan het zich niet herinneren.

Als je een uur van je leven mee mag nemen tijdens je laatste ademtocht, dan is de vraag: wat beklijft? Welke herinneringen neem je mee, welke laat je achter? In Het gouden uur vertellen vierentwintig personages over die ene gebeurtenis in hun leven die hun wereld op zijn kop zette: een vluchtige ontmoeting, een lelijke valpartij, een zware verdenking, een onbedoelde moord. De gebeurtenis vindt soms maar in een enkele, vluchtige seconde plaats, soms in een paar minuten, soms in een uur, maar brengt altijd grote gevolgen met zich mee.

Op een gegeven moment hoor ik geschreeuw, maar ik kan de woorden niet verstaan. Ik kijk richting het strand. Toeristen. Druk zwaaiend. Angstige kreten. Het enige wat door mijn hoofd schoot was: een haai!

In Het gouden uur beschrijft Karin Giphart op prachtige wijze de herinneringen van de hoofdpersonen, en zoekt daarbij steeds de dunne lijn op tussen werkelijkheid en fictie.

In een groene map, in een rode doos, ontdekte ik een handgeschreven verhaal. Nooit heeft ze me verteld dat ze de behoefte had gehad om die gebeurtenis in haar leven op te schrijven. De laatste jaren had ze vele kansen gehad om het me te vertellen, maar misschien was ze zelf vergeten dat het ertussen zat. ¿Moederschap¿ stond erboven.

Edities & Details
Paperback: Het gouden uur - Whitney Scharer
ISBN: 9789048800858
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 24-08-2010
Prijs: € 17,50
Omvang: 238 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Vertaler: Inger Limburg Vertaler: Lucie Rooijen NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Biografische fictie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie BISAC: FICTION / Biographical BISAC: FICTION / Psychological
Meer boeken
Robert van Gulik - Een gegeven dag
Robert van Gulik
Rajko Disseldorp - Ga niet naar het moeras
Rajko Disseldorp
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: