Zoeken
Aron Ralston - Klem

Klem

Aron Ralston

Klem

Aron Ralston

Omschrijving

Op 26 april 2003 ging Aron Ralston, een 27-jarige avonturier, een dag klimmen in de Utah Canyons. Op bijna dertien kilometer van zijn truck gebeurde in een diepe kloof het onvoorstelbare: een zware kei verschoof en klemde Ralstons rechterarm vast tegen de rotswand. Niemand wist waar hij zich bevond, hij had weinig water en geen voedsel, Bovendien was hij niet gekleed op de ijskoude nachten in de canyon. Vijfeneenhalve dag lang weerstond Ralston de kou, de pijn, de uitdroging en zijn uitzichtloze positie. Uiteindelijk kwam hij tot de pijnlijke conclusie dat hij zijn eigen arm moest amputeren om zichzelf in veiligheid te brengen. Wonder boven wonder overleefde hij.

Klem is een dapper, eerlijk en inspirerend verslag van Aron Ralstons zware inspanning om te overleven.

Regisseur en producent Danny Boyle, bekend van Trainspotting, The Beach en Slumdog Millionaire verfilmde dit opmerkelijke verhaal op geheel eigen wijze.

Auteur: Aron Ralston
Auteur

Edities & Details
Paperback: Klem - Aron Ralston
ISBN: 9789048814992
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 21-06-2012
Prijs: € 18,90
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie: avonturiers en ontdekkingsreizigers THEMA: Klimmen en bergbeklimmen THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Vertaalde fictie BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Adventurers & Explorers BISAC: SPORTS & RECREATION / Mountaineering
Meer boeken
Jessica Menheere - Normas universum
Jessica Menheere
Roxane van Iperen - Brieven aan 't Hooge Nest
Roxane van Iperen
Sander Donkers - Tante Jo
Sander Donkers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: