Zoeken
Leendert van der Valk - Onheilstij

Onheilstij

Leendert van der Valk

Onheilstij

Leendert van der Valk

Bestel nu
Omschrijving

In september 1939 breekt in Europa de Tweede Wereldoorlog uit, maar Nederland vertrouwt erop dat ze neutraal kan blijven. De Nieuwe Hollandse Waterlinie - een onneembare hindernis, een succesformule in de Nederlandse krijgsgeschiedenis - zal het westen, het economisch hart van het land, beschermen. Door Midden-Nederland ligt van noord tot zuid een netwerk van forten, sluizen, dijken en sloten, een 85 kilometer lange strook van ongeveer 90 militaire 'inundatiepolders'. In een paar dagen tijd kan een ondiepe plas van 3 tot 5 kilometer breed worden opgewekt, die te diep is voor soldaten te voet en te ondiep voor boten.

Op 10 mei 1940 blijkt dat het water geen bescherming biedt tegen een modern leger. Binnen 5 dagen krijgt Duitsland Nederland op de knieën. Voor de bewoners van het militaire landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie eindigt een tijdperk.

Leendert van der Valk sprak voor dit boek met ooggetuigen - boeren, molenaars, soldaten en NSB'ers. Onheilstij vertelt hun verhaal tegen de achtergrond van de ondergang van het ingenieuze, trotste verdedigingswerk tussen Muiden en de Biesbosch.

Fragment

Edities & Details
Digitale download: Onheilstij - Leendert van der Valk
ISBN: 9789048819324
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 04-10-2013
Prijs: € 7,99
Omvang: 158 pagina's

Bestel

Paperback: Onheilstij - Leendert van der Valk
ISBN: 9789048807543
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 13-10-2010
Prijs: € 17,90
Omvang: 231 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair NUR: 680 - Geschiedenis NUR: 689 - Oorlog en vrede THEMA: Waterbouwkunde THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Militaire geschiedenis THEMA: Europese geschiedenis THEMA: Geschiedenis THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie THEMA: Waargebeurde oorlogsverhalen en gevechtsverhalen THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) THEMA: West-Europa BISAC: HISTORY / Europe / Western BISAC: HISTORY / General BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: TECHNOLOGY & ENGINEERING / Civil / Dams & Reservoirs
Meer boeken
John Lewis Gaddis - De Koude Oorlog
John Lewis Gaddis
Rudi Vranckx - Mijn kleine oorlog
Rudi Vranckx
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: