Zoeken
Bart van Olphen - Visbijbel

Visbijbel

Bart van Olphen

Visbijbel

Bart van Olphen

Bestel nu
Omschrijving

Visbijbel helpt je bij het kiezen, voorbereiden en klaarmaken van alle gangbare in Europa verkrijgbare en duurzaam gevangen vis, schaal- en schelpdieren.

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.

Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Visbijbel allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.

- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stapfoto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten


Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. Al meer dan tien jaar zet hij zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Met zijn bedrijf Fish Tales en via zijn veelgeprezen kookboeken wil Bart de consument laten zien dat je alleen kunt genieten van wilde vis als die is gevangen door mensen die geven om hun vangst en de zee; vissers die bewust omgaan met de oceanen als bron van (hun) leven. Want goede vis kan niet mis! Na zijn eerste kookboek Fish Tales, bekroond met een Gourmand-award, volgde Het Nederlands viskookboek, winnaar Gouden Tulp 2013, en Werken met vis, genomineerd voor een Gourmand-award.

Fragment

Auteur: Bart van Olphen
Auteur

Bart van Olphen is als culinair vis-expert voorvechter van duurzaam gevangen vis. Zijn eerste kookboek 'Fish Tales' werd onderscheiden met een Gourmand Award. Ook schreef hij 'Het Nederlands viskookboek' en de bestsellers 'Visbijbel' en 'Vis uit blik'. Bart werkt samen met Jamie Oliver voor diens FoodTube-kanaal en heeft onder de naam Bart's Fish Tales een eigen succesvol YouTube-kanaal. Op Instagram zendt hij 's werelds kortste kookshow uit.

Edities & Details
Digitale download: Visbijbel - Bart van Olphen
ISBN: 9789048827077
Uitgave: Digitale download
Status: Niet op voorraad
Datum: 11-03-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Gebonden: Visbijbel - Bart van Olphen
ISBN: 9789048820948
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 05-06-2014
Prijs: € 34,99
Omvang: 496 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Carrera culinair Serie: Kookbijbels NUR: 440 - Eten en drinken THEMA: Koken/eten per ingrediënt: vis en zeevruchten THEMA: Kookkunst / eten en drinken etc. BISAC: COOKING / Specific Ingredients / Seafood
Meer boeken
Simone van Thull - Inmaak- en fermenteerbijbel
Simone van Thull
Noni Kooiman - Wokbijbel
Noni Kooiman
Welmoed Bezoen - Welmoeds wilde keuken
Welmoed Bezoen
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: